2/5: StikkUT! Verahornet

2015

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Op 1 mei is het zogenaamde „StikkUT!” seizoen begonnen. Een aantal gemeenten in de regio doen mee aan dit „wandelfestijn“. StikkUT wil zoveel zeggen als „Neem een afsteker“. Middels bordjes langs de weg(en) kun je langere of kortere (berg)wandelingen maken. In onze gemeente zijn er tien van zulke wandelingen uitgezet. Alle met elkaar zijn er 38 routes die gedaan kunnen worden in deze gemeenten. Voor elke wandeling krijg je 1 punt, ongeacht de lengte of de hoogte. Mijn doel is om alle 38 wandelingen te doen. Het seizoen loopt tot 31 oktober. De gedachte is dat je je registreert op StikkUT! en daar de kode invoert die je boven op de berg of aan het eind van de wandeling aantreft.

Nadat we van Jønsbu thuis kwamen op 2 mei heb ik mijn wandelschoenen en –staven gepakt en ben ik Verahornet (518 mtr), voor de 2e keer deze week, opgeweest. Nu was mijn mobiele wel in orde en kon ik mooie foto’s maken 🙂

01

Het was een beetje een frisse dag en ik begon al redelijk vroeg. Bij het bordje hing nog steeds de muts die er de vorige kee rook al hing en die nu bedekt was met een laagje sneeuw. Verahornet wordt veel gebruikt en het pad omhoog is dan ook goed belopen en goed te zien.

02

Bijna boven aan gekomen zag ik dat het steenmannetje weer opnieuw was opgebouwd.

03

Die was al een keer gebouwd door een stel jonge jongens maar was niet stevig genoeg om een storm te overleven. En toen ik er afgelopen week was lag hij nog steeds in duigen. En tussen de laatste keer en nu is hij dus weer opgebouwd.

04

Zelfs met een prachtig mooi gevormde stehen op de top! Ze hebben zich in het registreringsboek kenbaar gemaakt als „vardebygger“ (steenmanbouwer).

05

Vanaf Verahornet heb je een mooi uitzicht over het dorp. Maar ook over de omgeving.

07    08

Door de wolken en de mist was niet alles even mooi te zien, maar genoten heb ik wel. Na het registreren ben ik snel naar beneden gegaan want om half 12 zouden we naar de kerk gaan voor de communieplechtigheid van Trui. Zie volgende weblog.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *