22-30/4: 1 ½ week met van alles

2015

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Er gebeurd zoveel dat ik de weblogs amper bij kan benen. Nu vat ik 1 ½ week even samen.

22/4: Ik heb een dagje gewerkt in het ziekenhuis. ’s Avonds had ik bestuursvergadering van koor.

Cursus

Cursus

23/4: In de ochtend had ik een cursus voor nieuwe ondernemers. In de avond hadden we een vergadering van alle vijf Senterparti-groepen in de regio (politieke partij waarin wij actief zijn). We willen ons gezamelijk profileren om op die manier stemmen te krijgen. Na de vergadering was er een gezamelijk etentje, waar onder andere deze foto van drie van de vijf burgemeesterkandidaten op de foto zijn gezet. Ja, ja, Gert is er ook bij 🙂

Drie burgemeesterkandidaten op een rij: Modolf, Vebjørn en Gert

Drie burgemeesterkandidaten op een rij: Modolf, Vebjørn en Gert

24/4: Ik ben naar buurvrouw en mede-koorlid Annlaug geweest om foto’s te kijken van haar reis naar Nederland, die ze de week ervoor gemaakt had. Onder andere was ze naar de Keukenhof geweest waar ze laaiend enthousisast over was.

25/5: De dag startte met een schoonmaakronde van de Gamlebanken, de vergaderruimte van de Rotary. Het is een heel mooi gebouw die we huren van de gemeente. Wij verhuren ook weer verder aan derden bijv. bij verjaardagen of, zoals nu in deze tijd, de „konfirmasjon“ (zeg maar communie).

Janet, Åse, Oddfrid en Grethe

Janet, Åse, Oddfrid en Grethe

We hebben met slechts vier dames heel veel schoon gemaakt. Ik heb de keuken helemaal onder handen genomen, maar ook de meubels zijn in de was gezet, gordijnen gewassen, en veel meer.

04 Verahornet

26/4: Ik heb een wandeling naar Verahornet gemaakt (518 meter hoog), een populaire top in ons dorp. Lekker dichtbij en niet te hoog.

05   06

Maar er lag nog wel de nodige sneeuw, waar goed over heen te lopen was. Ik heb de wandeling aan Jennie „opgedragen“ 🙂

Voor Jennie

Voor Jennie

Ik had graag meerdere foto’s willen maken maar de camera had kuren op de top, jammer. Beneden in het dal deed hij het weer en kon ik de kleine witte lentebloemetjes, in Noorwegen „hvitveis“ of “hvitsymre” genoemd, fotograferen.

Hvitveis - witte anemoon

Hvitveis – witte anemoon

27/4: De dag begon met de vlag uit te hangen, met oranje wimpel natuurlijk.

09

Sommige noren vroegen waarom ik hem op had gehangen, anderen feliciteerden me spontaan met de Koning 🙂 Ik heb bij een tuincentrum pootaardappels en groenteplanten gekocht. De aardappels wil ik naast het huis neerzetten, als straks de poolse metselaar klaar is met zijn werk. Ook heb ik mijn route gelopen langs de de weg om rommel en rotzooi op te pakken. Dit is vrijwilligerswerk en er zijn veel mensen in het dorp die een vaste route hebben en die ze eens in de zoveel tijd langsgaan en netjes houden. Nooit kom ik zonder rotzooi thuis, vaak een hele vuilniszak vol, al naar gelang hoe vaak ik ga. Dit keer zag ik in een sloot langs de weg een hoop kikkerdril. Een deel van de dril was nog niet uitgekomen maar er waren ook al een paar hele kleine donderkopjes erbij. Prachtige natuur!

10   11

28/4: De dag begon met de wekelijkse dinsdagmorgen-training op de sportschool. We hebben een vaste club die 1x in de week bij elkaar komt. Aan het eind van de middag nog weer een keer naar de Gamlebanken om in en om het huis verder schoon te maken en op te ruimen. De ramen werden nu aan de buitenkant gewassen en Gert heeft het gras gemaaid. Nu ligt het huis er weer goed bij om te verhuren.

12    13

29/4: Omdat we op donderdag den 30e april gemeenteraadsvergadering hebben kwamen de partijleden bij elkaar om de vergadering voor te bereiden.

30/4: Ik ben in de ochtend naar twee producenten geweest die producten aan ons gaan leveren voor de winkel: droge worst gemaakt van jonge geitenvlees en koekjes van een bakkerij.

DSC_1654

’s Avonds hadden we dan de gemeenteraadsvergadering die gelukkig niet te lang duurde. Twee gemeenteraadsleden, Ragnar en Inga Helen, waren jarig geweest (rond getal: resp. 70 en 30 jaar). De gemeente geeft in deze gevallen altijd een bloemetje. Na de vergadering naar Jønsbu, waar weer een eigen weblog van komt.

Janet

Een gedachte over “22-30/4: 1 ½ week met van alles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *