19+20/6: Koninklijk bezoek

Het is vrijdagavond. We zitten heerlijk buiten op het terras. Op het fjord zien we een prachtige boot Sjøholt binnen varen. In Ørskogvika wordt het anker met veel herrie uitgelegd.

Tegen 23.30 ontvang ik een melding van een kennis van me: „Heb je de Koningin op bezoek?“

Hè, de Koningin op bezoek? Het zal toch niet waar zijn? Is dat de boot MS Norge van het Koninglijke paar?

We gaan op internet zoeken naar foto’s. En ja hoor! Het is werkelijk waar. Het is de Koninklijke boot. Wat prachtig dat die zij hier in de fjord neerlegd.

Ik maak een aantal foto’s en Gert maakt met zijn spiegelreflexkamera een nog mooiere foto.

Ondertussen denk ik: „Zou ze aan wal komen morgen? Zou ze Stolt Mat bezoeken?“ Maar nee, dat doet ze niet. Als we wakker worden tegen half negen is de boot weg. Op de vaart naar Geiranger. Mijn kennis stuurt weer een GPS-afbeelding. Daar zal Koningin Sonja, die helemaal weg is van de bergen in Sunnmøre, misschien wel een bergtochtje doen.

Zaterdagavond zitten we weer buiten op de veranda. Het is 20.10 uur. Mijn gevoel zegt plotseling dat ik op moet kijken. En juist op dat moment komt de MS Norge het berghoekje om. Had ik een halve minutt later opgekeken was ik me er niet van bewust geweest dat de Koningin weer voorbij voer richting Ålesund.

Het was een hele bijzondere ervaring waar de plaatselijke krant ook over geschreven heeft natuurlijk.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *