15-19/4: Bezoek aan Jennie + Dick

2015

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Een paar dagen ben ik naar Nederland geweest. Ik wilde heel graag mijn oudste zus bezoeken. Woensdagavond kwam ik, na een rechtstreekse vlucht van Ålesund naar Schiphol en de trein, in Apeldoorn aan. Dick haalde me op van het station en Jennie onthaalde me thuis. Heel fijn om hen beiden weer te zien en fijn bij te kunnen kletsen.

Standbeeld Koninign Wilhelmina

Standbeeld Koninign Wilhelmina

Donderdagochtend zijn we naar een prachtige tentoonsteling over Sisi op paleis Het Loo geweest. We gingen vroeg in de ochtend en het was toen nog lekker rustig. Eerst even een kopje koffie drinken in het restaurant.

02

Op weg er naar toe stond er een mannetjespauw met zijn staartveren omhoog. Prachtig om te zien en zeer passend bij het logo met pauw erin van onze winkel „Stolt Mat“, die ook een pauw toont.

03        04

Na de koffie gingen we de tentoonstelling bekijken. Sisi was koningin Elisabeth van Oostenrijk, waar ook de films Sissi (trilogie) over gaan en waar de actrice Romy Schneider de hoofdrol in speelt. De films kan ik elk jaar wel kijken, maar meestal worden ze bekeken met kerst, zoals ook vorig jaar. De tentoonstelling was geweldig om geweest te zijn. Sisi’s hele leven werd getoond, van toen zij klein was tot aan de dag dat ze stierf op 10 september 1898 toen zij neergestoken wird door een anarchist. Ze werd 60 jaar.

Jennie

Jennie

Na de tentoonstelling zijn we ook de tuinen van het paleis in geweest. Die wordt helemaal nieuw beplant. Het grootste deel was al klaar terwijl een deel nog omheind was en gewerkt werd. Het zag er heel mooi uit. Vanaf het einde van de tuin hadden we vanaf een ballustrade een mooi uitzicht over de tuinen.

06   07

Ook zaten er in de “spreng”veel karpers die aan je vinger knabbelen als je die in het water steekt.

08

Als laatste hebben we een lekkere lunch genuttigd in het restaurant en konden we lekker buiten zitten.

09

Jennie kreeg ’s middags bezoek van collega’s en ben ik op de fiets naar het winkelcentrum geweest. Heb boodschappen voor avondeten en wat nieuwe kleren en aanverwante dingen gekocht.

10

Vrijdag zijn we naar mijn ouders geweest. Eerst hebben we Jennie en ik ergens gelunched. Toen een cadeau gekocht namens de hele familie voor de verjaardag van mijn moeder. En toen door naar onze ouders. Dat werd een hele fijne middag. Mijn moeder is flink aan het breien geslagen, onder andere een deken voor Jennie.

11    12

’s Avonds zijn we uit eten geweest naar de Smoezer, een restaurant bij hen in de buurt. Heerlijk gegeten. En ’s avonds zaten we nog even fijn samen op de bank na te genieten.

13

Zaterdag reisde ik weer met de trein naar Schiphol. Jennie en Dick brachten me allebei naar het station.

14    15

Het afscheid was zoals verwacht zwaar, maar ik ben heel blij dat ik hen bezocht heb. Het werden hele fijne dagen waar «kwaliteitstijd» centraal stond. Ik was om 18.00 uur weer thuis en Gert en ik hebben een fijne avond thuis gehad.

Lieve jennie en Dick, bedankt voor de fijne dagen bij jullie! We hebben het goed gehad!

Zondag 19/4 ben ik de dag begonnen met 11 km hardlopen, en dat ging heel erg lekker! De pool is ook weer geweest en heeft de muren onder de veranda glad gemaakt.

20

21   22

Hij heeft nu ook alle tegels gelegd bij de mooie brede trap bij de voordeur. Ze moeten alleen nog gevoegd worden, maar daarvoor moet het goed en droog weer zijn.

Zondagavond zijn we naar de film «De nærmeste» (De naasten) een noorse film over een ongewoon familiedrama. Charlotte (27) heeft een gecompliceerde relatie met haar moeder, maar heeft behoefte aan nabij zijn met anderen. Dat doet ze ook grotendeels bij anderen dan haar familie. Als zij haar halfbroer van 35 jaar voor het eerst ontmoet ontstaat er een relatie tussen twee mensen die eigenlijk niet weten wat familie is. Een goede film!

Janet

Een gedachte over “15-19/4: Bezoek aan Jennie + Dick

  1. jennie

    ik beleef het zo weer, dank zij je blog! Het was echt fijn.
    En….als de tijd daar is: see you in Norge!!!

Reacties plaatsen niet mogelijk.