24-26/12: Kerst 2014

Het plan was om met de kerst naar Jønsbu te gaan. Ik had al met een boer in de buurtschap gevraagd of hij me met zijn sneeuwscooter naar Jønsbu kon rijden. Toen lag er nog geen verse sneeuw. Maar dat kwam er wel een paar dagen vantevoren. Hij belde me op: door de bijna een meternieuwe verse rulle sneeuw zou hij de sneeuwscooter niet omhoog kunnen krijgen. Dus moesten we dit plan laten varen. Niks aan te doen. Dus vireden we de kerst thuis, waar we ons ook prima hebben vermaakt.

02

We hebben gelezen (ik ben begonnen in het boek van de leesgroep: „Summen av dagene“ (De som der dagen) van Isabel Allende uit 2008, gekozen door Brit. En Gert is bezig in het boek Gouden jaren” van Annegreet van bergen.

Sissi! Du bist ja ein Mordskerl!

Sissi! Du bist ja ein Mordskerl!

Ook heb ik een deel van Sissi bekeken. Geen kerst zonder Sissi. Hoevaak ik die al niet gezien heb… Het blijft prachtig om naar te kijken.

Gert heeft de kerstdagen heerlijk gekookt. Kleine gerechtjes.

24/12:
Kalkonplakjes met tonijnsaus en kappertjes
Gestoomde forel met komkommersalade en dille en aardappeltjes
Stukjes varkenshaas met mosterdsaus onder de gril en broccoliterrine.

25/12:
Carpaccio van gerookte forel met salade en saus
Kipkerrie met mangosalade
Gebakken kabeljauw met diverse oosterse kruiden met ingebonden tomatensaus

26/12:
Visburger van zeeduivel met mangosalsa en rode peper
Rissoti met venkel en stukjes zalm
Kabeljauw met knoflookkaas onder de grill met tomaten en papairka en brood.

06

‘s Ochtends lekker ontbijtje met gerookte forel, roerei of gkookt eitje, salade, kaas, etcetera. Op eerste kerstdagavond begon het te sneeuwen en de hele nacht en een groot deel van tweede kerstdag heeft het doorgesneeuwd.

04

05

Ondergesneeuwde auto

Ondergesneeuwde auto

Gert graaft een pad richting parkeerplaats

Gert graaft een pad richting parkeerplaats

Op eerste kerstdag zijn we ook wezen sporten. Gert bracht me naar de sportschool en hijzelf ging een rondje hardlopen buiten (op hardloopschoenen met spikes). Op tweede kerstdag werd de patiënt ook „gelucht“: Gert had de bank belegd met allerlei dierenveel, tafel sneeuwvrij gemaakt en een stilleven van hertengeweien en stenen neegelegd.

12

Hij serveerde heerlijke chocolademelk met sinasappel en chili. Koud was het geenszins!

13

Kerst is ook altijd geschikt om eens kasten op te ruimen. Eerste kerstdag hebben we bijv. een doos met allerlei oude foto’s bekeken.

07

Tweede kerstdag heb ik de post van (deels 2011) 2012, 2013 en 2014 eens opgeruimd. Ik bewaar altijd alle brieven die ik in de loop van het jaar krijg en rangschik ze op datum, waarna ik tel hoeveel er gestuurd zijn. Mijn moeder spant altijd de kroon:

08

gevolgd door Jennie:

09

en ook oom Henk!

10

De postdoos is leeg en kan in 2015 weer gevuld worden 🙂  En nu de kerst weer voorbij is ligt de kortste dag achter ons en worden de dagen ook weer langer 🙂

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *