20/12: Jul in Marit’s lysthus

2014

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Het tuinhuisje (lysthus)

Het tuinhuisje (lysthus)

Voor de vijfde keer waren we uitgenodigd door Marit en Reidar om weer een gezellige avond in hun „lysthus“ (tuinhuisje) te hebben, samen met andere vrienden. Dat vindt elk jaar plaats op de laatste zaterdagavond voor kerst. De regel is: kom je een keer niet dan is je plek vergeven aan anderen 🙂 Vorig jaar lag er helemaal geen sneeuw, maar dit jaar wel. Dat maakt de sfeer toch gelijk een stuk leuker.

De grillbak en borden met lekker eten er omheen

De grillbak en borden met lekker eten er omheen

Het is een hele vaste club mensen die er komen: naast ons ook Marit, Knut Helge en Ann-Kristin, Gunnar en Grete en Ola en Siv.

Grete, Gunnar en Knut Helge

Grete, Gunnar, Knut Helge en Ola

Siv en Gert

Siv en Gert

Marit, Ann-Kristin en Grete (verborgen achter Marit zit de andere Marit)

Marit, Ann-Kristin en Grete (verborgen achter Marit zit de andere Marit)

Het is een leuke traditie geworden met vaste routines: we beginnen met een warme gløgg, daarna eten met vaste gerechten (zalm, droge worst, gekookte worst, aardappelsalade, roerei, groene en tomaten salade, dunne crackers) en als afsluiter koffie met cognac en allerlei zoetigs die we op de bovenverdieping bij Marit en Reidar thuis nuttigen.

Lekkere zoeternijen

Lekkere zoeternijen

Er worden diverse drankjes bij gedronken maar gezien mijn handicap heb ik me dit jaar rustig gehouden. Eén gebroken been is meer dan genoeg. Tegen een uur of één hebben we een taxi gebeld en zijn we naar huis gegaan. De taxichauffeur kon niet bij ons huis omhoog vanwege de sneeuw die er lag.

Op deze link kun je over alle voorgaande lysthus-avonden lezen.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *