17/5: Nationale feestdag

2020

Vanwege de coronapandemie kunnen mensen zich niet in grote groepen verzamelen. En 17 mei, de nationale feestdag, waar mensen zich altijd verzamelen, kon niet verlopen zoals gebruikelijk is. Daarom zijn er in het hele land allerlei alternatieven verzonnen om het feest toch luister bij te zetten. In Ørskog heeft men bijv. een optocht voor auto’s georganiseerd. Iedereen kon zich daar voor aanmelden.

De stoet kwam ook door onze straat. Ik stond aan de weg met noorse vlag en juichte iedereen toe.

Voorop een brandweerbusje. En waren ook bussen, vrachtwagens en trekkers en verder veel auto’s. Die kon men versieren en de mooiste kreeg een prijs. Die ging naar de witte auto voor de vrachtwagen. Boven op het dak hadden ze een paar grote witte margrieten van macramé geplaatst.

Het was verder geen weer om buiten te zijn. Gert heeft de lambrizering in de kamer van nieuwe verf voorzien.

Janet

6 gedachten over “17/5: Nationale feestdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *