2/5: Konfirmasjon Trui

2015

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Nadat ik terug kwam van Verahornet heb ik me snel omgekleedt en zijn we naar de kerk geweest, waar het al zwart zat (figuurlijk gezien dan) van de mensen. 25 jonge „konfirmanten“ zouden communie doen dus met alle familie erbij zat de kerk goed vol. We zaten op de galerij, maar aan de rand dus we konden er nog een beetje van zien. Het gaat er niet zo heel erg anders aan toe volgens mij dan in Nederland dus ik ga hier niet verder op in. Aan het eind van de dienst stonden ze allemaal samen met de dominee buiten opgesteld in twee rijen en werd er driftig foto’s gemaakt van de hele groep.

Trui staat vooraan, vierde meisje van links

    Trui staat vooraan, vierde meisje van links

02

Gert en ik gingen naar huis om een kop koffie te drinken. Ik had zin en tijd om nog een bergtopje van StikkUT! te doen, die ik in een aparte blogg zal schrijven (Hallvardsfjellet). Maar toen ik daar van terug kwam moest ik me weer haasten en omkleden want om half vijf werden we verwacht bij Trui, waar we waren uitgenodigd voor een koffie- en taarttafel. Toen we daar aan kwamen zat er boven al een grote groep mensen. Er stond een tafel met alle cadeau’s die Trui gekregen had, maar ook een flinke stapel met enveloppen.

03

En er stond een hele grote tafel met allerlei verschillende taarten, door verschillende mensen gemaakt. Op een groot scherm werden er foto’s geprojecteerd van Trui en de familie. Erg leuk gedaan.

Trui mag als eerste "aanvallen"

Trui mag als eerste “aanvallen”

Hilde, de moeder van Trui, gaf alle aanwezigen ook een opdracht: schrijf op een gekleurd papiertje met één woord hoe je Trui zou willen omschrijven.

05

Die papiertjes werden opgehaald door Hilde en aan een draad geregen. De draad moesten mensen vasthouden. De symboliek was dat Trui een gekleurd persoon is en dat er in haar jonge jaren nu al veel mooie omschrijvingen te geven zijn. De draad die iedereen vasthield symboliseerde de verbondenheid die iedereen heeft met Trui.

06

Tot slot kreeg zij deze ketting om haar hals. Erg leuk bedacht!

07

Na circa twee uur zijn we, net als diverse andere mensen, opgestapt en naar huis gegaan waar we ons omgekleedt hebben en weer naar Jønsbu zijn gegaan.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *