6-7/9: Vloer, tuin en hert

2104

Klik op de foto’s om te vergroten.

 

Een dief?

Een dief?

Het schuur-project vordert gestaag. Gert is de hele zaterdag bezig geweest om de vloer mooi glad te krijgen en dat is gelukt. Maar het is een heel gedoe. Al dat stof dat dat oplevert! Een halve vuilniszak is er af gekomen maar nu is de vloer glad. Om niet door het hele huis te hoeven kwam Gert tijdens de pauzes door het raam naar buiten en weer naar binnen 🙂 Hij zag er soms niet uit! Maar hij wilde het af hebben en heeft keihard gewerkt!

DSC_0141

Terwijl hij bezig was heb ik een begin gemaakt met het rooien van de aardappels.

DSC_0086

Een ongelofelijke grote oogst! Dit “hoopje” met een gewicht van 1,5 kilo is slechts van 1 stam!

DSC_0146-001

Dit kunnen we echt niet allemaal alleen op eten dus ik ben her en der al zakken met aardappels aan het uitdelen. Maar de grond is goed „rul“ geworden en dat was ook de bedoeling.

En tijdens het rooien kom je soms toch rare dingen tegen: een oude lege tube kaviaar van het merk Mills.

DSC_0157

Dit bestaat nog steeds maar dan in een ander jasje. Het is heerlijk op een gekookt eitje! Maar hoe oud zou die tube zijn? Via Facebook stuurde iemand me een link toe over de geschidenis van Mills waaruit naar voren komt dat Mills Kaviaar in 1952 op de markt is gekomen en dit was het eerste tubedesign. Maar tot wanneer dit design gebruikt is weet ik niet. In de jaren die volgende zijn er verschillende ontwerpen geweest. En nu ziet het er zo uit.

DSC_0142

Ook heb ik struiken die te groot en te „wild“ werden voor het huis verwijderd en heb er hosta’s ingezet.

DSC_0146

Toen Gert klaar was met schuren heb ik hem geholpen met het schoonmaken van de kamer. Alles is gesopt, van plafond tot de vloer! Het plafond was heel erg vies (hout kachel stoken) en die heeft een enorme „facelift“ ondergaan.

DSC_0153

Ook de ramen hebben een flinke wasbeurt gehad. Dat was zeer nodig! En het was een heerlijk gevoel toen ze allemaal van binnen èn buiten schoon waren! Ik ga binnenkort alle andere ramen in huis ook eens doen 🙂

DSC_0149

Hierna zijn we ook doorgegaan naar de keuken, want ook die is, ondanks dat we geprobeerd hebben het stof tegen te houden, niet geheel stofvrij gebleven. Nu zal de kamer nog een aantal keren worden gezogen om heel goed stofvrij te maken en dan kan die in de olie worden gezet. Maar het ziet er nu al mooi uit vinden we.

IMG_3342

IMG_3343

‘s Avonds zijn we naar Marit en Reidar geweest, om de vakantie op IJsland nog eens weer te beleven. De foto’s hebben we van elkaar bekeken en we hebben lekker buiten onder hun afdak-veranda kunnen zitten.

IMG_3345

Lekker gegeten. Reidar had onder andere hertenvlees op de barbecue. Was een klein beetje taai maar de smaak was goed!

IMG_3347

En het werd een erg gezellige avond!

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *