5/9: Kamervloer schuren

2014

Klik op de foto’s om te vergroten.

01

Al sinds een tijd ligt onze woonkamer vloer er half geslepen bij. Gert heeft ooit een begin gemaakt toen ik eens een paar dagen van huis was. Maar we kunnen het niet verder uitstellen: nu moet hij echt eens helemaal onder handen worden genomen. We hebben gisteren al een begin gemaakt met het leeg maken van de kamer.

Hier stond de kast...

Hier stond de kast…

... en hier staat hij nu

… en hier staat hij nu

Overal staat ons interieur: grote kast op de veranda, glazen en borden in de kelder, kachel in de keuken, stoelen, tv en –kastje met inhoud in de werkkamer boven, tafel, bank en zittafel in de gang. De deuren zijn afgetaped en de opening van kamer en keuken is afgedekt met een nat laken en dekbed.

Tafel ontmantelen. Kachel is al verplaatst naar de keuken

Tafel ontmantelen. Kachel is al verplaatst naar de keuken

Ondanks dat het al half 8 in de avond was is Gert met het gehuurde schuurapparaat aan de slag gegaan.

11

Maar dat ging nog niet zoals gepland: de stoppen sloegen steeds door. Nee, hè! Nou ja, dan morgen dat ding maar terug brengen en aan de gang gaan met het kleine schuurapparaat wat bedoeld is voor de randen. Maar dat ging zo lekker en gecontroleerd dat Gert daarmee de hele kamer heeft gedaan; of beter gezegd: dat deel van de kamer wat nog niet eerder geschuurd was. Daarna is hij gaan douchen.

Tijdelijke woonkamer

Tijdelijke woonkamer

Onze woonkamer hebben we zolang verplaatst naar de bibliotheek in de kelder, waar het tuintafeltje en de verandastoeltjes als vervangende tafel dient.

13

Voor vanavond is het genoeg. Morgen is er weer een dag.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *