28/6: Topje Hallvardsfjellet

2014

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

De gemeente is sinds kort zeer actief om alle kleine en grote bertoppen te merken. Dit gaat in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale. Er zijn wegwijzers besteld en de route naar de top wordt door diverse vrijwilligers gemerkt.

Bij de start

Bij de start

Vanavond ben ik Hallvardsfjellet (598 mtr) opgeweest, na het werk en voor het eten. Het was prachtig mooi weer! Op en neer nam het een kleine 1,5 uur in beslag. Geen zware top maar wel een zwaar mooi uitzicht valt er te verkrijgen als je op de top staat: helemaal over Storfjorden.

Richting Stordal

Richting Stordal

Richting Ålesund

Richting Ålesund

Op TellTur kun je dan de meeste bergtopjes registreren, àls de top opgenomen is in het register van TellTur. Elke berg heeft een nummer/code die je registeert via internet. Dat geeft punten. Hoe hoger de berg, hoe meer punten. Hoe meer bergjes je hebt gedaan hoe meer punten je krijgt. Je mag zelf weten hoevaak je ze wilt bewandelen: elke registratie geldt. Værahornet, die ik afgelopen week gedaan heb, staat bijv. voor 5 punten en Hallvardsfjellet voor 6. Voor veel mensen is dit erg stimulerend. Als er weer een route gemerkt is verschijnt dat op de Facebooksite van de vrijwilligerscentrale en zie je dat de berg gelijk enorm actief bewandeld wordt. Heel erg leuk! Tevens een uitstekende manier om mensen in beweging te krijgen. En als je andere mensen via Facebook ziet die er op zijn geweest, dan wil je zelf ook 🙂

Skotet

Skotet

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *