17-24/6: Een week ging voorbij

2014

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Een week die voorbij ging zonder grote vermeldingswaardigheden. Maar toch even een paar dingen op de rij zetten.

Dinsdagavond hadden we twee vergaderingen van de partij: een vergadering om de gemeenteraad ( voor donderdag) voor te bereiden en een bestuursvergadering om een plan uit te zetten voor het komende en laatste jaar voor de gemeenteverkiezingen, die in september 2015 plaats vinden. Gaan we wel of niet weer op de verkiezerslijst staan? We hebben beiden besloten van wel. Vier jaar is lang maar zijn ook voorbij gevlogen. Eén verkiesbare periode is eigenlijk te weinig. En ook al kost het de nodige tijd toch is het zeer leerzaam. Nu gaat het erom wie we nog meer op de lijst kunnen krijgen. We zijn al verschillende mensen aan het benaderen.

Donderdag hadden we dan de gemeenteraadsvergadering, de laatste voor de zomer. Nu ligt het drie maanden even stil met vergaderen.

Vrijdag ben ik naar het trainingscentrum geweest en heb anderhalf uur in mijn eentje getraind. Dat was al weer te lang geleden (gewichtheffen), dus de dag erna voelde ik het wel.

Het weekend zijn we thuis gebleven. We hadden van allerlei plannen in en rond het huis, maar vanwege slecht weer bleven we grotendeels binnen. We hadden het gevoel een beetje een lui weekend te hebben gehad, maar hebben toch nog wel de nodige dingen kunnen doen.

IMG_1877 - Kopi

Gert heeft vrijdag een nieuw hekje gemaakt bij de voorzijde van de tuin. Die gaan we volgend jaar wit verven. De andere zijde zal ook nog een keer aangepakt worden.

IMG_1878 - Kopi

We zijn naar de tweedehandswinkel geweest (alleen een schaaltje gekocht), Gert heeft de schuine helling gestrimd (was me al heel lang een doorn in het oog – wordt tijd dat ik zelf met dat ding om leer gaan), ik heb het voorportaal en stoepje bij de voordeur schoongemaakt, de kelder opgeruimd (was een chaos), Gert heeft lekkere tapas gemaakt zaterdag, zondag hardgelopen: Gert een halve marathon en ik moest na een uur stoppen ivm pijn in mijn kuit.

DSC_0028 - Kopi

Ook weer eens een brief geschreven thuis. Ik kan me niet heugen wanneer ik dat voor het laatst gedaan heb. meestal schrijf ik de nodige brieven als we in Jønsbu zijn.

DSC_0030

In de middag kregen we bezoek van Magne, een man die een bedrijf heeft in het maken van gerookte zalm en forel en nu een nieuw product heeft gemaakt: ham op speciale manier gekruid en geconcerveerd. Deze is zo ontzettend lekker dat parmaham er niet aan kan tippen.

DSC_0029

Ik heb me voorbereid op de vakantie komende zomer en heb een begin gemaakt met het drogen van eten in de dehydrator.

DSC_0031 - Kopi

Maandagavond zijn we naar Harry geweest waar we een lekkere schnitzel hebben gegeten en voetbal hebben gekeken. De ruimte in het restaurant was omgetoverd tot een oranje bastion. Er zaten meerdere Nederlanders te kijken. Het werd een gezellig boel vooral als je vaderland aan de winnende hand is.

DSC_0036 - Kopi

Bij thuiskomst heb ik de wandelschoenen aangetrokken en ben ik Værahornet opgeweest. Blijft ene leuk tochtje die ook populair is bij anderen: het was druk.

DSC_0037 - Kopi

Op de top heb je een mooi uitzicht over dorp, berg en fjord. Een aantal jongens hebben er een hoge „varden“ (steenmannetje) gebouwd kortgeleden.

DSC_0033 - Kopi

Vanavond hadden we Rotaryvergadering diie voor he teerst door de nieuwe pesident werd geleidt. Het ging Gert goed af. Ik kreeg de zgn. 3 minuten: je krijgt drie minuten spreektijd om over een bepaald onderwerp te praten. Dat kan van alles zijn, maar ik heb het over het grote probleem van eten weggooien gehad. Er wordt per jaar heel veel eten weggegooid wat nog heel goed te nuttigen is; ook als het al over datum is (door zowel winkelketens als de verbruikers. Als je dat op jaarbasis uitrekend dan gaat het om duizenden tonnen met een waarde van miljarden kronen. En terwijl wij het hier weggooien verhongeren kinderen aan de andere kant van de wereld. Dat is iets wat bijna niet te vatten is.

IMG_1879 - Kopi

Om te bewijzen dat eten over datum nog heel goed kan had ik muffins gebakken met een aantal „over datum“-producten die ik in mijn eigen koelkast vond: met aardappelen die al vele tientallen centimeters lange uitlopers hadden, melk met de datum 18 juni erop en roomboter met de datum 27 maart erop. Ik heb het vanmiddag uiteraard zelf eerst getest maar na het eten ervan werd ik niet ziek, zwak of misselijk. Dus toen ik met mijn verhaal klaar was vroeg ik hoe ze de muffins hadden gevonden, die ze al bij de koffie genuttigd hadden. Lekker vonden ze het. Toen ik vertelde wat er onder andere in zat was dat wel even een eye-opener.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *