3/5: StikkUT!: Gausneset 287 mtr

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

In Nederland was het een paar dagen mooi weer maar de laatste dagen was het best fris en soms wat guur. Maar toen ik terug kwam in Noorwegen was het prachtig mooi weer! Ik had Gert een sms gestuurd of we een StikkUT!-tochtje zouden doen. En ja, daar had hij ook zin in. Dus bij thuiskomst liet ik de koffer dicht, direct de wandelschoenen aan en op pad.

We kozen voor Gausneset. Op dit «schiereiland» zijn een aantal jaren geleden nieuwe electriciteitsmasten geplaatst. Er stonden al masten maar de electriciteitscapaciteit moest uitgebreidt worden en dat vergde nieuwe masten. Er werd een nieuwe vervoersweg aangelegd en sindsdien is dit pad een populaire route geworden voor wandelaars. Want aan het eind van het «schiereiland» staan meerdere masten en gaan de electiciteitsdraden over het fjord naar de berg aan de andere kant van de fjord.

    

We begonnen vanuit huis te lopen, richting de camping, over de Trondhjemske Postveien en toen het pad op richting Gausneset. Op sommige plekken heb je een schitterend uitzicht.

    

Onderweg vond ik nog twee dingen: een bril en lippencreme. Ik heb het op Facebook geplaatst, maar niemand heeft zich nog gemeld.

Het was heerlijk om in de warme zon te lopen. Ik heb deze route al vaker gelopen; ook joggend. Maar dat is een hele kluif want je gaat bijna continue omhoog.

Aan het eindpunt stonden de grote masten.

    

Daar hebben we een mooi plekje gevonden waar we onze avondmaaltijd aten. Dat had Gert thuis al gemaakt dus we hoefden het alleen maar op te warmen. Het was een currygerecht met kikkererwter, paprika og bloemkool. Lekker!

Diner with a view 🙂

Hierna weer naar huis. We hadden gedacht bij Hestvika nog een kopje koffie te drinken maar Gert had een telefonische afspraak dus dat doen we een andere keer. We hebben totaal bijna 11 km gelopen en zijn ruim 2 uur onderweg geweest.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *