11/4: Eldrefesten Rotary

Klik op de foto’s om te vergroten.

2016

01

Elk jaar organiseert onze Rotaryclub in samenwerking met de locale bank een avond voor ouderen. We zorgen voor koffie en iets te eten, zorgen voor een muzikale inleg en een voordrachthouder die over een interessant onderwerp kan praten. Daarnaast wordt jaarlijks de «culturele wandelstok» uitgereikt aan ouderen die verschillende wandelingen hebben gemaakt in de gemeente. Daar kon men zich voor aanmelden door een lijst met (berg)wandelingen op te halen bij de bank en ook daar weer in te leveren.

02 Utdeling gylne spaserstokken

Ivar, de president, leidde de avond. Ten eerste heette hij iedereen welkom en zongen we eerst een lied onder begeleiding van Harry op de piano. Hierna deelde Ivar de merkingen uit aan diegenen die de wandelingen hadden voltooit. Helaas waren het er niet veel (slechts 7 stuks waarvan er vier op de avond aanwezig waren).

03

Hierna gaf Harry een aantal mooie pianostukken ten gehore en was er nadien pauze. Iedereen kon zoveel taart en broodjes eten als die wilde: we hadden veel te veel. Ook werden er loten verkocht.

04

Hierna werd het woord gegeven aan Åse. Zij is lid van de Rotary en is vorig jaar november naar India geweest waar zij twee kinderen, die zij jarenlang economisch met een klein maandelijks bedrag heeft gesteund, bezocht heeft. De kinderen zijn inmiddels groot, hebben dankzij de steun naar school kunnen gaan en hebben nu allebei een baan en een eigen gezin gesticht.

Lisa-gikk-til-skolen_responsive1200

Åse vertelde dus over haar reis en ervaringen. Zij had zich daarvoor gekleedt in een Indiase dracht en liet ook veel foto’s zien. Erg interessant maar ook ontroerend. Op een eerdere Rotaryavond heeft zij al eens hetzelfde verteld maar het was ook nu nog steed sinteressant. Op basis van haar verhaal hebben we nu ook zelf een kind «geadopteerd» via dezelfde organisatie «Indias barn»  (Kinderen van India). Een meisje van 9 jaar.

Elk jaar staat ook de levensvatbaarheid van deze ouderenavond op de agenda: het aantal ouderen wat komt neemt af en ook de interesse voor de wandelingen is dalende. De kosten waren ook hoger dan de baten. We hebben daarom besloten om geen ouderenavond meer te organiseren volgend jaar en aan te zien of we iets anders moeten organiseren.

Desalniettemin was het een geslaagde avond!

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *