20-24/3: Trap en gevels

2015

Klik op de foto’s om te vergroten.

Al langer bestond het idee om iets met de ingang bij de voordeur en met de gevels te doen: het beton en stenen van de trap brokkelde af en de muren waren grauw en onregelmatig. Via een medewerker op de rokerij kwamen we in contact met een pool die dit werk zou kunnen doen. Op woensdag kwam hij langs om te kijken en op vrijdag was hij al aan het werk. De struiken bij de voordeur stonden ons eigenlijk al geen jaren meer aan: ze werden te groot en echt mooie bloeiers waren het niet.

Hoge struiken - lelijke wanden

Hoge struiken – lelijke wanden

Dus het merendeel eruit, al dan niet met stronk, om ergens anders te plaatsen (op de schuine helling tussen huis en parkeerplaats).

02  03

Ik zal later de grond omspitten, maar weer eens aardappels inzetten voor de zomer en dan in de herfst opnieuw aanplanten van planten en struiken die we nog hebben staan.

05

Tot op een paar centimeters van de electriciteitsleiding

Tot op een paar centimeters van de electriciteitsleiding

07

De pool ging ras aan het werk. Hij had beton besteld wat door het bedrijf geleverd werd. Die hadden nogal moeite om die vlak bij het huis te plaatsen, vanwege all electriciteitsleidingen bij ons huis. Maar na een aantal pogingen ging dat toch goed.

04  08

09  10

De pool werkte echt heel hard. Gunde zichzelf amper tijd om te eten. In de loop van vier dagen had hij de trap verbreedt, gearmeerd (voldoet nu aan de huidige breedtenorm) en nieuw beton gestort, de vloer bij de voordeur geëgaliseerd en alle betonnen wanden van de onderverdieping van het huis gestuced. Dat zag er gelijk heel strak uit! Wij hebben inmiddels tegels gekocht die bij de voordeur en op de trap worden gelegd. Nu moet alles harden en drogen en zal hij er na de Pasen structuur op aan brengen.

11

12  13

Nog een aardig detail: toen ik ’s avonds een keer thuiskwam lag er bij de voordeur een bril. De pool had die tussen de struiken gevonden. Ik herkende hem meteen: het was mijn rode bril.

14

En die was ik al kwijt! Ik kon me alleen niet meer herinneren waar ik die gelaten had, maar toen ik hem zag wist ik het weer. Dat moet geberud zijn in de ancht van het ballfeest, van 21 op 22 september 2013! En lees hier waarom. Lacht u weer met me mee

Janet

Een gedachte over “20-24/3: Trap en gevels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *