19/2: Lesegruppe

2015

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

We lazen het boek «Trost i taklampa» van de noorse schrijver Alf Prøysen. Nou ja lezen, ik heb het niet gelezen. Ik kon er niet doorkomen vanwege een heel apart dialect dat gebruikt was. Ook de anderen hadden er moeite mee. Toen Gunnhild me laatst een keer zag was het eerste wat ze dacht toen zij begonnen was met lezen: „Stakker Janet!“ Dus dat wil wat zeggen.

DSC_1160 - Kopi

Kari Pauline had het boek gekozen dus zijn had er een uittreksel van gemaakt. Emma vertelde over de schrijver. Het boek is ook verfilmd en ik geloof dat ik het maar een keer moet gaan zien om te bepalen waar het boek over gaat. Het boek is in 1950 uitgekomen en heeft in die jaren heel wat verschillende „gezichten“ gekregen.

DSC_1162 - Kopi

Voor de volgende keer moest ik een boek uitzoeken. Ik had er moeite mee om iets te vinden en sinds de laatste leesgroep was ik daar al mee bezig. Ik kwam er maar niet uit. Ik wild ein elk geval geen noorse schrijver (daar lezen we al zo vaak iets van en ik will geen boek wat meer dan 300 pagina’s heeft (kost te veel tijd, want ik moet voor vergaderingen ook al zo veel stukken lezen). Tien minuten voordat ik naar de eetavond ging heb ik op internet gezocht naar een schrijfster die ook Janet heet. En zo ben ik geland op „Mot en ny sommer“ (Richting een nieuwe zomer) van Janet Frame (Nieuw Zeeland). Het is een zeer bekende (inmiddels overleden) schrijfster die in eigen land al heel wat prijzen gewonnen heeft. Inmiddels ben ik begonnen met lezen en het bevalt me goed wat ik lees.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *