31/1-2/2: Jønsbu en film Boktyven

2014

Wat een heerlijkheid. Alweer een weekend naar Jønsbu. We konden wederom met de auto omhoog. Het was zonnig weer, maar er woei toch een koude wind. Er is nog steeds geen sneeuw of regen gevallen en dat is zeer ernstig. Het is kurkdroog en na de brand in Lærdal zijn er meerdere branden uitgebroken langs de kust. De sterke wind maakt dat er een extra gevaar is: het spreidingsgebied wordt groter. Ik moet er echt niet aan denken als er brand in onze gemeente komt!

De zon komt Jønsbu weer binnen. Nu de zon boven de bergen uitkomt staat hij ook weer op het zonnepaneel en wordt de accu ook weer goed opgeladen.

Op de T-splitsing

Op de T-splitsing

Ik heb zaterdag weer een wandeling gemaakt, over de harde sneeuw. Dit keer naar het „zadel“ Ringsetkloven.

Ringsetkloven in de verte met rechts Jolgrøhornet

Ringsetkloven in de verte met rechts Jolgrøhornet

In juli 2012 ben ik er ook geweest en heb er foto’s van gemaakt. Kijk hier. Het was er nu heel anders.

Uitzicht vanuit het "zadel"

Uitzicht vanuit het “zadel”

Er lag veel sneeuw en in het zadel woei een zeer straffe wind. Ik moest me flink inpakken.

De verschrikkelijke sneeuwvrouw

De verschrikkelijke sneeuwvrouw

De wind heeft mooie formaties van de sneeuw gevormd.

De wind is een kunstenaar

De wind is een kunstenaar en de lege zon maakt lange mensen

Ik ben al met al twee uur onderweg geweest. Onderweg kwam ik verse bloederige sporen tegen in de sneeuw.

Bloedbad

Bloedbad

Iets verderop lagen de resten nog: een lemming was zijn leven niet veilig.

De resten...

De resten…

En er zijn meer resten van dieren in de bergen te zien:

Poepjes van de sneeuwhoen

Poepjes van de sneeuwhoen

Gert is bezig geweest met de reis naar IJsland die we gaan maken met Reidar en Marit. Ik ben een stuk verder gekomen met mijn boek dat ik voor de leesgroep lees.

Gert stippelt de route verder uit

Gert stippelt de route verder uit

Zondag bij thuiskomst hebben we een kleine 10 km hard gelopen. Kijk hier.

Film "Boktyven"

Film “Boktyven”

‘s Avonds ben ik naar de film geweest „Boktyven“, verfilmd op basis van het boek „De boekendief“ van Markus Zuzak. Ik heb het boek nooit gelezen, maar de film maakte erg veel indruk! Prachtige film. Na de film had ik de dames van de leesgroep uitgenodigd om een glaasje wijn te komen drinken bij mij thuis. Daar gaven 4 dames gehoor aan. Het werd heel gezellig.

Åse pernille, Vigdis, Gunnhild, Elin en

Åse Pernille, Vigdis, Gunnhild, Elin en …

Janet

Een gedachte over “31/1-2/2: Jønsbu en film Boktyven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *