25/11: Snaufjellet

2018

Gert is een aantal dagen in Nederland. Martin, zijn vriend die in Spanje woont, is ook in Nederland en ze hadden afgesproken om een aantal dagen samen door te brengen. Ik had genoeg te doen maar zondag had ik zin om Snaufjellet (893 mtr) op te gaan. Er is nog maar heel weinig sneeuw gevallen, maar gevroren heeft het zeker.

De tocht begint bij een zagerij. De bordjes wijzen de route.

Bij Gamlesetra (410 mtr) heb je een mooi uitzicht over Sjøholt, Storfjorden, Liafjellet en Gausneset.

Rode stokjes in de grond wijzen de weg naar de top. De natuur heeft mooie herfstkleuren.

Bijna bij de top is de grote „varden“ (steenman) te zien.

Vanaf de top is het uitzicht ook adembenemend. Wat woon ik toch in een prachtige omgeving!

Na een korte koffiepauze begin ik aan de terugweg, maar eerst loop ik naar de „afgrond“. Gert en ik zijn hier in maart 2018 ook geweest. Toen lag er heel veel sneeuw, en de „afgrond“ zag er toen heel anders dan nu. Er lag nog sneeuw van vorig jaar omdat dat deel vrijwel het hele jaar in de schaduw ligt.

Via een lager gelegen topje loop ik via de bergkan terug naar Gamlesetra. Maar onderweg kom ik hele mooie „vries-fenomenen“ tegen.

Bij Gamlesetra neem ik weer een korte koffiepauze: ik wil nog niet de „bewoonde“ wereld in. Nog even in de stilte bijven. Maar ja, daar kan ik niet eeuwig blijven zitten, dus weer op weg naar huis.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *