16/3: Media en 7 burgemeesters

2018

Klik op de foto’s om te vergroten

Met de winkel Stolt Mat gaat het steeds beter. En alle vorm van publiciteit nemen we aan. Kortgeleden nam een journaliste van een regionale internetsite (Maxlokal) contact op die vertelde dat ze over ons gehoord had. Ze wilde graag een artikel maken over de winkel en zou vragen doorsturen waar ik op kon antwoorden. Dat werd uiteindelijk een erg leuk artikel. Zie deze link.

Vandaag kreeg ik ook hoog geëerd bezoek in de winkel: zeven burgemeesters van omliggende gemeenten, die een samenwerking met elkaar hebben, bezochten Stolt Mat. Per tourbeurt bezoeken ze de diverse gemeenten en vandaag stond Ørskog op het programma. Men bezoekt dan verschillende bedrijven in de gemeente en Knut, de burgemeester, had bepaald dat ook Stolt Mat daar toe zou behoren. Het bezoek van de burgemeester op 1 maart heeft daar zeker toe bijgedragen. Zie de laatste zin op deze link.

Toen ze binnen kwamen was met name Eva, de burgemeester van Ålesund, helemaal „flabbbergasted“. Eva kent mij van de Fellesnemnda, maar schijnbaar kent ze me niet goed (genoeg). Toen ze me zag staan viel haar mond wijd open en zei ze: „JIJ!???“. Ze vond het geweldig dat ik Stolt Mat runde.

Ik had diverse proeverijtjes gemaakt en vertelde over het ontstaan van Stolt Mat. Erg leuk. Knut had me vooraf gevraagd of ik voor allen een tasje met wat producten wilde maken die hij als afscheid mee wilde geven aan „zijn bezoekers“. Totaal 12 stuks. Dat was natuurlijk erg leuk.

V.l.n.r: Naam onbekend, Janet, Knut, Eva Foto: burgemeester Giske

Als dank voor het bezoek kreeg ik een herinnering van Knut: een berkenplankje die hij zelf gezaagd had en een tekst op had geschreven/gebrand: „Takk for informasjon og omvisning i butikken Stolt Mat til ordførarene i Region Ålesund 16. mars 2018. Helsing, Knut Helge Harstad ordførar i Ørskog kommune“. Vertaald: „Bedankt voor de informatie en bezichtiging in de winkel Stolt Mat aan de burgemeesters in de Regio Ålesund 16 maart 2018. Hartelijke groeten, Knut Helge Harstad, burgemeester in Ørskog gemeente“. Dat was echt een leuke verrassing! Zo attent.

     

Het bezoek duurde niet lang maar was erg leuk. Buiten heb ik nog een foto gemaakt.

Aan het eind vertelde Knut dat vanaf nu Stolt Mat als „hofleverancier“ zal gaan dienen voor de gemeente. Bij speciale verjaardagen, jubilea en bezoeken zal Stolt Mat gevraagd worden om een cadeau te leveren. Superleuk! De eerste opdrachten heb ik daarvoor al binnen 🙂

Janet