28-29/10: Naar Marit en Reidar

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

Marit en Reidar hebben een nieuwe hut laten bouwen in Grotli. Ze zijn er het hele jaar mee bezig geweest en ze nodigden ons uit om te komen kijken. Omdat het voor ons alleen op een zaterdag kan vanwege de winkel reden we er naar toe nadat we Stolt Mat gesloten hadden. En bleven we er uiteraard ook slapen.

Grotli ligt niet in de buurt: het is ruim drie uur rijden, omdat we via Stryn moesten rijden. Via Geiranger kon ook (is veel korter) maar die weg was net die dag af gesloten omdat er sneeuw was gevallen. Vandaar dat we moesten omrijden via Stryn. Maar ook hier troffen op de hoger gelegen wegen de nodige sneeuw aan.

De reden dat Marit en Reidar voor Grotli kozen was onder andere na aanleiding van de skitocht die we ooit met hen gedaan hebben naar Danskehytta. Dat was in april 2015.

Grotli ligt hoog en daar lag dus ook al de nodige sneeuw. Er waren sneeuwschuivers op de weg. De hut van M&R ligt op ongeveer 1000 mtr hoogte.

Bij hotel Grotli stond Reidar ons op te wachten. Hij reed voorop om ons de weg te wijzen over een besneeuwd pad. Was wel wat heftig. Marit stond ons bij de hut op te wachten. Een prachtige hut is het geworden. Maar we hebben er helemaal geen foto’s van.

Binnen was het heerlijk warm. We hebben lekker gegeten. Voorgerecht met diverse worsten, gehaktschotel met groente en als dessert kaasplankje. Super lekker.

Ik was behoorlijk moe en ben als eerste naar bed gegaan. Het was warm op de slaapkamer en Gert trof me zo aan:

We hebben allebei goed geslapen. Na het ontbijt had Reidar geregeld dat de weg vanaf de hut naar de hoofdweg sneeuwvrij gemaakt zou worden, want er was die nacht nog weer veel sneeuw bijgevallen. Maar de sneeuwschuiver kwam maar niet. Om te voorkomen dat we helemaal ingesneeuwd zouden worden, heeft Reidar met zijn auto eerst een spoor getrokken. We hebben er toen voor gekozen om daarna te vertrekken voordat de weg weer dicht kwam te zitten met sneeuw. We hebben gelukkig een goede auto met 4WD en die heeft ons niet in de steek gelaten: we kwamen op de weg aan. Marit en Reidar zouden in principe nog een nacht blijven maar kozen er ook voor om naar huis te gaan. Maar die moesten eerst nog alles opruimen en inpakken.

Onderweg was het erg glad en we moesten rustig rijden. We zagen op een korte afstand van elkaar ook twee ongelukken. Toen we de bergpas over waren en in Stryn aankwamen was daar geen sneeuw. We zijn uiteindelijk veilig en wel thuis gekomen.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *