17/9: Poliomarsjen Rotary

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

De Rotaryclubs van Vestnes en Ørskog hebben nu twee keer een zgn. „Poliomarsj“ georganiseerd. Hier tref je de weblog aan van de laatste poliomarsj in juni 2016. Die hadden we de eerste keren altijd in juni georganiseerd maar doordat het beide keren koud weer was werd er besloten om het de volgende keer in september te doen; dan is het vaak mooi weer. Daarmee hoopten we dat er meer mensen zouden komen om een goed doel te steunen: geld inzamelen voor het bestrijden van polio in landen waar het nog voorkomt.

Helaas kwamen er niet echt veel. Van de clubs deden er 10 leden mee van Ørskog en slechts 7 leden van Vestnes. Andere deelnemers kwamen er 10 van Ørskog, 7 uit Vestnes, 4 uit Ålesund en 2 uit Skodje. Totaal dus 40 personen.

De tocht begon in elk geval bij de parkeerplaats op Ørskogfjellet. Daar werd de tent neergezet waar mensen zich aan konden melden. Een aantal spullen werden met de auto omhoog gereden, terwijl anderen tevoet gingen waaronder Gert en ik. Onderweg zagen we houtsnippers waar paddestoelen op groeiden.

De eerste post was bij Måslia, een mooie plek met meerdere hutten.

Daar is recentelijk een mooi gebouw neergezet, Villa Løe, waar nu onder andere hooi wordt bewaard.

Een kleine groep ging door naar Jutevatnet, op circa 15 minuten lopen van Måslia. Daar zorgden Gert, Oddfrid en ik voor het maken van een open vuur waar de worstjes op gegrild konden worden, zetten van koffie en maken van sap.

     

De allermeesten liepen tot aan Måslia, maar een aantal liepen nog door naar Jutevatnet. Het was gelukkig mooi weer ook al moesten we ons warm kleden. Het werd al met al gezellig rond het “kampvuur”.

     

Oddfrid en ik zaten af en toe uit de wind en in de zon.

Tegen 15.30 begonnen we weer met de terugtocht. De bergen liggen er mooi bij en laten zich zien met de allermooiste herfstkleuren, zoals hier de berg Neremstind.

Met startgeld en verkoop van koffie en worstenbroodjes hebben we toch totaal 5000 kr ingezameld, wat in zijn geheel is overgevoerd naar een speciale bankrekening bij Rotary International. Of we volgden jaar weer een tocht organiseren valt te bezien.

Janet