18/4: Bezoek aan Hilde

2017

Klik op de foto’s om te vergroten.

Een bezoek aan mijn vriendin Hilde stond weer op het programma. Het was al een tijdje geleden dat ik bij haar op bezoek ben geweest. Ik was uitgenodigd om te komen eten. Twee jaar geleden is ze gescheiden, maar ze heeft inmiddels een hele lieve nieuwe vriend, genaamd Stig. Hij is een hele goede kok en hij had een lekkere maaltijd gemaakt.

Twee van de vier kinderen waren thuis: Alexandra en Christian Fredrik. Ze hebben een heel goed contact met Stig.

Ik had een vrolijke bos bloemen gekocht en een grote zak met caramelsnoepjes, want ik weet dat het snoeperds zijn (zoals veel noren).

Hilde had voor mij ook een aantal cadeaus, nog voor mijn verjaardag, en die heb ik thuis uitgepakt: een mooi natuurboek van Romsdal (het noordelijke deel van onze provincie), handcrème en snoepjes.

Hilde ken ik vanuit het ziekenhuis waar haar ex-man 16 jaar geleden eens een keer op de IC lag. Het klikte destijds heel goed met haar, maar ook met de kinderen, die toen nog erg klein waren.

Christian Fredrik was toen nog niet eens geboren; Hilde was toen zwanger van hem. Na het eten verplaatsen we ons naar de bank waar we koffie dronken lekker kletsten over van alles en nog wat.

    

Christian Fredrik moest ik natuurlijk even plagen met zijn «jule-rumpe» (kerst-bips). Daar heb ik hem van kleindsaf al mee «geplaagd»: ik kneep hem af en toe in de billen waar hij als klein kind altijd erg om heeft moeten lachen (en de rest ook). Het blijft nog steeds een plagerijtje van mij naar hem.

Alexandra is een schat van een meid. De kinderen zien me als een soort tante. Na de koffie ging ik weer naar huis. Het werden een paar erg gezellige uren. Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *