14-20/3: Torskeaften en meer

2016

Klik op de foto’s om te vergroten.

Maandag, dinsdag en woensdag heb ik in het ziekenhuis gewerkt. Ik heb het daar erg naar mijn zin en ik hoop dat ik daar kan blijven werken zolang er zieken zijn. De komende maanden ziet dat er goed uit. Zelf ben ik deze week echter ook ziek geweest en goed ook. Ik kan me niet heugen dat ik me ooit zo beroerd heb gevoeld! Helaas moesten we daardoor een concert waar we de Mattheuspassion konden horen, aan ons voorbij laten gaan. Ik heb goed uitgeziekt want een reis naar Nederland met de pasen lag in het verschiet!

DSC_0462     DSC_0465

14 maart hadden we de jaarlijkse en traditionele Rotary «torskeaften», waar 18 leden aanwezig waren. Torsk = kabeljauw en op deze avond staat deze heerlijke vis centraal. Alles wordt er van gegeten, ja ook de lever. Sommigen smullen er heerlijk van maar dit is iets wat Gert en ik altijd overslaan! Je hebt het idee dat je puur levertraan eet en proeft. Maar de overige delen van de vis was heerlijk; ja, ook de kuitzak.

DSC_0467     DSC_0473

De tafel was weer mooi gedekt en nadat iedereen verzadigd was verplaatsten we ons naar de zijkamer waar we koffie en dessert nuttigden.

DSC_0475

Recentelijk is er in de gemeente een kunstvereniging opgericht. Daar waren wij ook bij aanwezig. Het doel is om kunst dichter bij de mensen te brengen. En omdat het dorpshuis geleidelijk aan to teen cultuurhuis wordt gemaakt, past een kunstvereninging daar ook bij. Binnenkort (16/4) wordt er weer een nieuwe kunsttentoonstelling geopend. De eerste was in november vorig jaar. Zie deze link. Toen waren er twee kunstenaars die tentoonstelden, maar dit keer zullen er vijf zijn.

Styret kunstlag 2

Hoe dan ook: de vereniging heeft een tijdelijk bestuur samengesteld die bestaat uit zeven vrouwen. Ik wens ze heel veel succes toe!

Janet