12-13/3: PETS Rotary

2016

Klik op de foto’s om te vergroten.

De inkomende nieuwe presidenten van het Rotary-jaar 2016-2017 zijn verplicht om deel te nemen aan een conferentie waar ze «opgeleidt» worden om hun president- cq voorzitterjaar tot een succes te laten verlopen. Omdat ik voor deze periode president zal zijn had ik me opgegeven voor de conferentie die door ons district georganiseerd werd. Ons district behelst een groot gebied in Noorwegen en kent totaal 51 clubs.

Rotary district 2305

Deze conferentie heet PETS: President Elect Training Seminar. Het vond plaats in het hotel in Dombås, circa 175 km van Sjøholt. Er werden verschillende voordrachten gehouden en deze dagen heb ik er veel bijgeleerd. Elk jaar wordt er ook een slagzin gemaakt die voor het hele presidentjaar geldend is. De slagzin wordt gemaakt door de internationale president die voor de nieuwe periode is «aangesteld». Het afgelopen jaar (2015-2016) was de slagzin «Be a gift to the world», gemaakt door de president K.R. Ravidan (uit Sri Lanka).

2015-2016

Voor het jaar 2016-2017 is dat John F. Germ uit America. Hij heeft een slagzin gemaakt waar ik helemaal achter kan staan: «Rotary serving humanity» (Rotary dient de menselijkheid). In deze huidige tijden een actueel thema.

John F. Germ

Want ook de stichter van Rotary, Paul Harris, geloofde dat het dienen van de mensheid het meest waardevolle is wat een persoon kan doen. We kregen allemaal een speldje met het logo uitgedeeld. De heren kregen daarnaast een stropdas met logog uitgereikt en de dames een sjaaltje met logo.

rotary serving humanity

Zaterdagavond was er een feestmaaltijd en kon er her en der gemingeld worden. Er was nog een andere nederlander aanwezig en daar heb ik veel mee gesproken.

DSC_0450

Ik heb zeker nieuwe dingen geleerd, maar was ook blij dat ik weer naar huis kon.

Janet