6/3: Svartløken rundt

2016

Klik op de foto’s om te vergroten.

01    02

Nu we dit weekend eens niet naar Jønsbu gaan moeten we van de gelegenheid gebruik maken om in de buurt van de sneeuw te genieten. We besloten om zondag een tocht te maken rond het meer Svartløken; een tocht van totaal 22 km. Met de auto omhoog het dal in achter ons huis en daar begonnen de mooi geprepareerde løypes, die aangelegd worden door vrijwilligers. Vele uren vrijwilligerswerk zit daar in.

04    03

Het was prachtig weer en de zon scheen zo mooi over de bergen. Het was dan ook relatief druk, want we waren niet de enigen die zin hadden in een skitocht.

Svartløken

Svartløken

Om het hele meer kun je heen skiën. Ergens halverwege hebben we een pauze ingelast en genoten we van een boterham en kopje koffie, gemaakt van gesmolten sneeuw en gekookt op een meegenomen brandertje.

05

Hierna zetten we de tocht verder voort waar we ook langs «varmestova» kwamen: een kleine gelegenheid waar je je kunt warmen en wat te eten en drinken kunt kopen. Maar wij hadden net pauze gehad dus gingen we door.

Varmestova

Varmestova

De heenweg gingen we voor het meeste langzaam omhoog; de terugweg grotendeels afgedaald. Dat gaat dan fijn snel.

07

We hebben een heerlijke dag gehad en enorm genoten van deze eerste skitocht in dit winterseizoen.

09

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *