1/3: Etentje bij Bjørnar en Eva

2014

Deze zaterdag begonnen we met een hardlooptocht van 15 km om de berg achter ons huis heen: Liafjellet rundt. We deden er een uur en 45 minuten over. Niet slecht. In het dorp speelde Øss’n, een groep blazers. Zij komen onder andere ook spelen op ons Muziekkafe wat we in april houden, waarover tegen die tijd meer.

’s Avonds gingen we “uit eten”. Vanwege allerlei omstandigheden kwam het er maar steeds niet van maar vandaag was het dan toch eindelijk weer eens zover: eten bij Bjørnar en Eva. De laatste keer was januari 2012: http://noorwegen.placement.nl/default.aspx?menu=349&id=3555

We werden bij binnenkomst hartelijk ontvangen en dronken we een glaasje prosecco. Lekker, die bubbels. Vervolgens konden we aan tafel. Eva had gekookt.

IMG_1140

Het voorgerecht was een mooie zachte halve avocado met knoflookroom en garnalen.

Het hoofdgerecht bestond uit prachtig bereidde kabeljauw ( 🙂 http://www.roelofs.no/?p=189) met uitgebakken worst (een soort chorizo) en pijnboompitten, bloekoolpuree en asperges. Er werd een heerlijke rode wijn bij geserveerd.

IMG_1139

Het toetje was „tilslørte bondepiker“: http://noorwegen.placement.nl/default.aspx?menu=181&id=293 Een kopje koffie en een calvados erbij maakte het geheel compleet.

Het werd een hele fijne avond waar de kleine en grote wereldthema’s werden besproken: met name politiek en religie kwamen aan de orde maa rook de kleine en grote zorgen waar we mee zaten. Tegen 01.00 uur stond de bestelde taxi voor ons klaar en die bracht ons weer veilig thuis. De auto halen we zondag wel op.

Heel erg bedankt voor de super gezellige avond, Bjørnar en Eva! Tusen takk for en kjempe hyggelig kveld, Bjørnar og Eva!

Janet

Een gedachte over “1/3: Etentje bij Bjørnar en Eva

  1. Pingback: 8/4: Etentje Bjørnar en Eva | Janet in Noorwegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *