8/4: Etentje Bjørnar en Eva

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

Het was alweer drie jaar geleden dat wij voor het laatst met elkaar gegeten hebben. De laatste keer was 1 maart 2014, bij Bjørnar en Eva thuis. En toen ik Eva laatst op de jaarvergadering van SFR zag hadden we het erover dat we weer eens af moesten spreken. Ik vatte de koe gelijk bij de hoorns en stelde een aantal data voor. Maar dat liep bijna fout. Ik had via FB contact met Eva gezocht. Zij antwoordde terug, maar dat antwoord heb ik niet gezien. Dus deze dag (8 april) stuurde ze me weer opnieuw een berichtje, of het nog wel pastte. Toen zag ik pas dat ze deze avond in gedachte hadden. Tuurlijk, we hadden geen plannen. Dus Gert kwam snel tot een menu en is op tijd naar huis gegaan om daar één en ander voor te bereiden.

Ik had een voorgerecht gemaakt: zalmmousse. Gert zorgde voor het hoofdgerecht: gepofde rode biet med geitenkaas, pittige spruitjes, taart met spinazie en wortel in twee lagen, quinoa met broccoli en een groene salade.

Ik had weer voor het nagerecht gezorgd: diverse stukjes kaas uit de winkel waaronder «Kraftkar» (een blauwschimmelkaas die uitgeroepen is tot ‘s werelds beste kaas) en kaasjes van Derinngarden, welke ecologisch en niet gepasteuriseert zijn. Lekker met noten, vijgen, gedroogde abrikoos en een glaasje port.

Blauwschimmelkaas Kraftkar ligt helemaal rechts

Tot slot een kop espresso met chocolade uit de winkel en een glas calvados.

Het werd een hele gezellige avond. En allerlei onderwerpen kwamen weer aan de orde: over haar nieuwe functie als burgemeester in Stordal (gekozen in 2015), Bjørnar’s nieuwe baan in Sykkylven, Gert’s werk in Stranda en mijn taken in het ziekenhuis in Ålesund en Stolt Mat. En veel meer.

Takk for enda en hyggelig aften, kjære Eva og Bjørnar!

De volgende dag zijn we naar Norddal geweest waar we een aantal waren op hebben gehaald, onder andere geitenvlees. Met de ferry moesten we over.

Janet