22/3: Jaarvergadering SFR

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

Zoals ik eerder schreef ben ik bestuurslid in Sunnmøre Friluftsråd (SFR). «Sunnmøre Friluftsrådet» is een organisatie om het buitenleven in Sunnmøre = zuidelijke deel van onze provincie, te bevorderen en te stimuleren. Deze raad bestaat uit leden van alle aangesloten gemeenten; in totaal negen gemeenten. Elk jaar wordt de jaarvergadering gehouden en bij toerbeurt vindt die plaats in een andere gemeente. Dit keer was Stordal aan de beurt.

Voordat de vergadering begint wordt er eerst plaatselijk een wandeling georganiseerd. Dit keer gingen we naar Rysten, een buitenplek langs een rivier. Er is een zgn. „gapahuk“ waar je onder kan schuilen. Een gapahuk, die meestal van hout gebouwd is, is een gebouw met drie muren en een dak erop. Vaak is er ook een plek waar een vuurtje gemaakt kan worden.
Het was behoorlijk fris; ik had me er op gekleedt. En dat we moesten schuilen toont deze foto: het sneeuwde en aan de richting van de sneeuw kan je zien dat er ook een aardige bries stond.

Maar dat drukte de pret niet. We konden lekker dicht tegen elkaar aanzitten en kregen warme „brennsnut“ geserveerd.

Dat is een soep gebaseerd op stukjes vlees, aardappel, wortel en ui.

    

Ik zit helemaal links.

De burgemeester was er ook, Eva.

Wij hebben, al is het niet vaak, ook privé enigszins contact met en nodigen we elkaar wederzijds uit voor een etentje. Eva vertelde onder andere over de plek waar we waren en wie er zo onder andere vaak is en wanneer. Er wordt veel gebruik van gemaakt, ook door het kinderdagverblijf.
Nadat we nog een kop koffie hadden gedronken begaven we ons naar de ruimte waar de vergadering gehouden werd.

    

Vebjørn, de bestuursvoorzitter opende de vergadering en hij werd bijgestaan door May Britt, de bedrijfsleidster van SFR. De vergadering verliep soepel zonder grote controversiële punten.
Een deel van de bestuursleden maakten plaats voor nieuwe leden. Je hebt twee jaar zitting in het bestuur en ik had nog een jaar te gaan, dus ik was niet herkiesbaar.

Omdat de vice-voorzitter uit het bestuur ging was er een nieuwe vice-voorzitter nodig. Het kiesbestuur had mij gevraagd of ik me vor die plek verkiesbaar wilde stellen en dat vond ik prima, dus ik ben nu de vice-voorzitter voor het komende jaar.

Delegatie van Stranda, met in het midden Vebjørn

Het was een gezellige vergadering waarbij we ook een nieuwe gemeente op hebben genomen. Dat is Stranda, dus nu zijn er 10 leden in SFR.

Janet