25/2-2/3: Naar Nederland

2015

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Een tijdje geleden is mijn moeder met de fiets door gladheid onderuit gegaan. Haar lichaam heeft een paar flinke klappen gehad en heel wat weken zat ze door pijn in de lappenmand. Gelukkig niks gebroken maar ze heeft wel een immobiele periode gehad. Mijn zussen en broer hebben daardoor de nodige tijd geinvesteerd om bij te springen. Ik heb daarom een reis geboekt en heb mijn ouders een bezoek gebracht. Gelukkig ging het mettertijd al weer een stuk beter met haar. Maar ik kon toch van hulp zijn en het werden een paar leuke dagen.

Ik kwam ‘s avonds met de trein aan en ze stonden al op het station klaar om me op te halen. En thuis stond er een heerlijk kommetje groentesoep op me te wachten. Mjam!

01 02

Donderdagmiddag ben ik met mijn ouders naar de ouderengym geweest. De groep is aardig stabiel en er komen zelfs nieuwe leden bij. Allerlei oefeningen werden er weer gedaan: een theedoek oprollen (kleine vingeroefeningen) en een bal met een theedoek opvangen in zowel paarvorm als groepjes (samenwerking en concentratie).

03

Sommige oefeningen gaan ook op muziek dus een beetje ritme moet men ook hebben.

04 08

Vrijdag ben ik naar mijn oudste zus Jennie geweest. We hebben een lange wandeling gemaakt in de bossen bij Apeldoorn. Het was heel mooi weer.

05

Het gebied wordt goed onderhouden en verzorgd. Ook de Rotary draagt elk jaar een steentje bij door de handen uit de mouwen te steken.

06 07

En we kwamen langs een mooi weilandje waar drie ezeltjes lagen te rusten.

09

Zaterdag heb ik mijn ouders naar Zwolle gereden waar de twee oudste kleinkinderen nieuwe woonruimte hebben gekregen en recentelijk zijn verhuisd.

12 10

Eerst naar Jolien die nu een leuk appartement huurt. Haar vriend Ferry was er ook. Ze had een heerlijke dadeltaart gemaakt. Superlekker!

13 14

Toen naar Simon en Nanda die een alleraardigst huisje hebben gekocht in Zwolle. Daar hebben we genoten van een lekkere Chinese rijstafel. Dat gaat er bij mijn vader, die in Indië als soldaat heeft gediend, goed in. Ook Nanda had een taart gebakken wat als toetje werd geserveerd. Superlekker. En toen naar huis waar mijn vader gelijk even zijn middagslaapje heeft gedaan.

15

Zondag ben ik weer naar Apeldoorn gereden; nu samen met mijn ouders op bezoek bij Jennie en Dick. Dat werd ook een fijne middag.

Omdat mijn ouders in juli 60 jaar getrouwd zijn hebben we een kijkje genomen bij een restaurant waar ze overwegen om de een feestje te geven. Bij thuiskomst zijn ze aan tafel gaan zitten om alle namen op te schrijven die uitgenodigd gaan worden voor de receptie en voor het diner s‘ avonds.

16

Maandag reisde ik weer terug naar Noorwegen. Mijn ouders brachten me weer naar de trein. Daar konden we uit de wind en in de zon nog de laatste minuten van elkaar genieten!

17

Lieve pap en mam, lieve zus en zwager, neef en nicht met aanhang: bedankt voor de gezellige dagen. Tot een volgende keer!

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *