10-12/10: Jønsbu en bacalaoavond

2014

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

We hebben een fijn weekend in Jønsbu gehad. Daar heeft de herfst goed om zich heengeslagen. Heel anders dan verder beneden in het dal. De bomen dragen bijna geen bladeren meer en die, die ze nog wel hebben, tonen verschillende kleuren.DSC_0419

Zaterdag was het prachtig weer, de zon scheen. Ik nam de gelegenheid om „het achterland“ van de hut weer in te gaan. Ik had me Jolgrøhornet (1253 meter) als doel gesteld. Dat wordt dan de 2e keer dit jaar. De laatste keer was 15 juni.

DSC_0423

Het werd een heerlijke tocht, met prachtige uitzichten. Op de hoogste toppen is een klein beetje sneeuw gevallen, maar dat zal in de loop van de tijd wel meer worden.

DSC_0420

In de verte zie ik ook Grjotet, waar ik 15 september op ben geweest. En Ansokhornet is ook goed te zien, waar ik 25 januari nog heb gelopen op de harde sneeuw en in koude wind. In drie uur (pauzes niet meegerekend) ben ik op en neer gelopen. Boven was het koud en heb achter de stenen varden beschutting gezocht om wat te eten en te drinken, warm aan te kleden en ben toen weer naar beneden gelopen.

DSC_0421

Een tijdje geleden hadden we Thor, zijn vrouw Ingrid, Ole Mindor en zijn vrouw Margit (huttenburen) al een keer uitgenodigd om bij ons weer bacalao te komen eten. Vorig jaar hebben we ook een dergelijke avond gehad.

DSC_0427

Van Thor en Ingrid kregen we een heel mooi boek: „Sunnmøre“ van Kristofer Randers. Het allereerste deel kwam in 1890 uit onder de titel „Søndmøre“, maar de beschrijving van de bergtoppen die Randers beklommen heeft zijn nog steeds hoogst actueel. Dit boekje gaat mee de rugzak in als ik weer eens op pad ga 🙂 Thor las nog het een en ander voor over Kristoffer Randers, die ook gedichten en tehaterstukken schreef. Maar hedentendage is hij eigenlijk alleen nog maar bekend vanwege het bergboekje over Sunnmøre. En van Ole Mindor en Margit kregen we twee lekkere flessen Portugese wijn. Past goed bij de bacalao 🙂

Margit, Ole Mindor, Gert, Ingrid en Thor

Margit, Ole Mindor, Gert, Ingrid en Thor

Het werd weer een gezellige late avond. En terwijl Thor en Ingrid al naar de hut waren maakte Ole Mindor op het eind van de avond nog een tekening van een pyramide-organisatiestructuur waar de walvis bovenaan stond. Wat hij daar precies mee bedoelde is ons niet duidelijk geworden 🙂

DSC_0430

Zondag hebben we lang uitgeslapen en de grote afwas weggewerkt.

DSC_0432

Gert heeft ook een voortgang gemaakt met het schuren van de stoelen die we vorig jaar al een keer gekocht hadden. De bekleding willen we ook aan gaan passen en dan staan ze erg leuk in de hut.

DSC_0433

Tegen twee uur zijn we richting huis gegaan. Daar heb ik de compostbak leeggemaakt en in de tuingrond onder gespit.

DSC_0434

De compostbak kan ik trouwens weggooien want die is stuk. Ik zou graag eenzelfde soort terug willen hebben.

DSC_0435

‘s Avonds zijn we naar de film „Gone Girl“ geweest; een spannende film waarin een vrouw plotseling verdwijnt en de echtgenoot de verdachte is. Twee en een half uur duurt de film maar die ging razend snel voorbij.

En zo ging ook dit weekend weer razend snel voorbij! 🙁

Janet

2 gedachten over “10-12/10: Jønsbu en bacalaoavond

Reacties plaatsen niet mogelijk.