13-15/6: Jønsbu en Jolgrøhornet

2014

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Na 1,5 maand eindelijk weer eens een keer naar Jønsbu! We hebben er een leuk weekend gehad.

01 vrijdag

Het was mooi weer en vrijdag hebben gebarbecued. Arvid, de buurman kwam nog even langs om te vragen of we voetbal bij hem wilden kijken (Nederland – Spanje). Maar nee, daar hadden we geen behoefte aan. Hadden we de wedstrijd willen volgen via het scherm waren we wel thuis gebleven. De radio voldeed uitstekend.

02 voorbereiden vakantie

We hebben ons voorbereidt op onze wandelvakantie en de route samen doorgenomen. Met een glaasje (oranje) rose erbij 🙂

03 volle maan bij nachtlicht

‘s Nachts blijft het zolang licht. Of beter: het blijft licht. Met een volle maan erbij maakt dat de nacht wel heel speciaal.

Jolgrøhornet 1253 meter

Jolgrøhornet 1253 meter

Zaterdag was het stralend mooi weer. Ik had al eerder het plan gevat om Jolgrøhornet (1253 meter) weer op te gaan, zoals ik elk jaar doe.

05 Sunnmørsalpene

Het is altijd een hele klim, maar de uitzichten die je hebt zijn geweldig.

06 gastenboek Jolgrøhornet

In het gastenboek kwam ik op de gastenlijst de namen van Jennie en Dick tegen J (2008?)

De varden op Jolgrøeggene

De varden op Jolgrøeggene

Jolgrøhornet gezien vanaf Jolgrøeggene

Jolgrøhornet gezien vanaf Jolgrøeggene

Jolgrøhornet vanaf Ansokhornet (met Jolgrøhornet er tussenin)

Jolgrøhornet vanaf Ansokhornet (met Jolgrøhornet ernaast – niet de top in het midden)

Aanvankelijk wilde ik op en neer Jolgrøhornet, maar bedacht me. Ik heb de tocht een keer eerder gedaan, http://noorwegen.placement.nl/default.aspx?menu=349&id=3941 en ben via Vardenakkene (1800 meter) naar Jolgrøeggene (980 meter) en door naar Ansokhornet (520 meter) gelopen. Vandaar wilde ik door naar Ansokseter. Dat was in juli 2012 en kijk eens hoeveel sneeuw er nog ligt in vergelijking met juni 2014.

Ik was al een stukje onderweg (afdaling) toen ik een foto wilde maken. Maar waar was mijn fototoestel? Nee, hè! Uit mijn tas gevallen? Ergens laten liggen? En waar dan? Dat kon alleen of op Ansokhornet of Jolgrøeggene zijn. Ik hoopte op Ansokhornet want dan hoefde ik niet weer helemaal omhoog maar daar aangekomen lag er geen fototoestel. Dus toen maar weer omhoog naar Jolgrøeggene op 980 meter. En daar lag hij! Gelukkig!

Eenzame boom en aparte steen

Eenzame boom en aparte steen

Ik ben toen maar van mijn oorspronkelijke plan afgestapt en ben gelijk afgedaald naar Ringsetseter (510 meter).

Hier heb ik een verfrissend bad in genomen

Hier heb ik een verfrissend bad in genomen

Daar in het hyttebok geschreven en bij de rivier nog een lekker verfrissende plons genomen. Al met al ben ik 6 uur onderweg geweest, heb ruim 15 km afgelegd en kwam als een verbrande kreeft weer thuis. Maar het was een heerlijke tocht!

15 toilet geverfd

Bij Jønsbu aangekomen was er gewerkt! Gert heeft bomen en te hoge takken omgezaagd, het bankje tegen de muur voor een tweede keer geverfd, de windveren van het toilethuisje geverfd (had al veel eerder moeten gebeuren) en de voordeur bijgewerkt. Die zal bij een volgend bezoek weer een keer geverfd moeten worden. Het zag er allemaal mooi uit.

De instand gebrachte mierenhoop

De instand gebrachte mierenhoop

De mierenhoop die een tijd geleden vernietigd is is weer zo goed als helemaal door de mieren opgebouwd. Zie ook de foto op deze log.

16 zaterdag grillen

‘s Avonds hebben we weer gebarbecued. En ook nu weer lekker buiten gegeten. De zon was nog zo warm.

Zondag lekker lang uitgeslapen. Toen ook nog weer wat bomen weggezaagd en in de middag terug naar huis. Waar we ‘s avonds naarr een voorstelling van Kyrkjehola Kulturbeite zijn geweest, waarover later meer.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *