15/6: KHKB

2014

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Kyrkjehola Kulturbeite in Stordal is weer begonnen. Een cultureel platform voor artiesten met een diversiteit aan artistieke achtergronden. De eerste avond werd geopend door Annbjørg Lien (viool) & Roger Tallroth (gitaar).

IMG_1845

Annbjørg is misschien Noorwegens grootste „exportartikel“ op gebied van folkmuziek. Nu is mijn en Gert’s interesse niet zo groot voor folkmuziek en zou ik niet gauw een van haar vele uitgebrachte cd’s kopen, maar ik twijfel er niet aan dat de vele prijzen die ze gewonnen heeft met recht zijn toegekend.

IMG_1849

Haar medespeler Roger is van Zweedse afkomst en al vele jaren Annbjørg’s medespeler. Hij speelt op een 12-snarige gitaar en met dat instrument kan hij elke ruimte, ongeacht hoe groot of klein ook, vullen met grote warme gitaarklanken.

IMG_1847

Het was op zich een mooi concert, ook al is deze vorm van muziek niet helemaal mijn ding. Maar het was een relaxed concert opgeluisterd met de nodige grappige verhalen die de twee tussendoor vertelden.

IMG_1839

Op hun verzoek overigens werd het concert geopend met dat de voorzitter van KHKB de kerkklokken ging luiden. Iets wat niet helemaal ging zoals het zou moeten. „Ik zal voor de volgende keer les moeten nemen!“, zo sloot hij de luidsessie af.

Janet

Een gedachte over “15/6: KHKB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *