26/6: In de krant en Stikk UT!

2018

Klik op de foto’s om te vergroten

Maandag 25 juni werd ik gebeld door een journaliste van de krant. „We lazen dat je aanvraag voor financiële steun voor het starten van een VVV kantoor door de gemeente is toegekent. Ben je in de winkel? Ik wil graag langskomen voor een kort interview!“ Ik was wel in de winkel maar niet voorbereid op dit bezoek. Ik zei dan ook dat het klopte van de aanvraag, maar dat ik nog geen enkele brochure en zo heb… Daar zijn we namelijk heel druk mee bezig. Maar dat maakte niet uit. Ok, kom maar langs dan, want elke reclame is reclame. En als het morgen al in de krant kan komen…

Inderdaad: ik ga ook een plaatselijke VVV openen in de winkel. Eigenlijk speel ik al met die gedachte sinds ik Stolt Mat drei jaar geleden geopend hebb, maar er kwam nooit wat van. Maar op dit moment geberud er heel veel goeds in de gemeente, onder andere zijn er een aantal bedrijven bij elkaar gaan zitten om het toerisme in de gemeente te verbeteren. Daar nam Stolt mat ook aan deel. En in het verlengde daarvan was het voor mij heel natuurlijk om de droom van drie jaar geleden tot realiteit te maken. Maar eerst moest ik de aanvraag voor economische steun afwachten. Die werd 19 juni in de gemeente behandeld, en toegekent.

Toen konden we alles starten: domeinnaam voor de internetsite gemaakt, logo ontwerpen, iemand aan het werk gezet om een brochure te maken, foto’s verzamelen, teksten aanleveren, mensen vragen om te vertalen, postkaarten laten drukken, reclame op de pui laten maken, vlaggen laten drukken. Uff, dat is wel even veel werk, maar Gert heeft ontzettend veel gedaan!!! Hij heeft onder andere de site gemaakt. Neem hier eens een kijkje: www.visitsjoholt.no Voorlopig alleen in het noors.

En daar kwam de journaliste. En het grappige was dat er ook net twee toeristen binnenkwamen: twee jonge dames uit Tsjechië. Hoe mooi kan dat zijn? Die werden uiteraard ook door de journaliste aan de tand gevoeld en kwamen mee op de foto. Dit artikel kwam dus vandaag in de krant.

De dames hebben het krantenartikel inmiddels toegezonden gekregen.

Ik zal ook een persbericht naar diverse kranten sturen. Volgende week komt er een advertentie in de plaatselijke krant dat het VVV kantoor officieel geopend wordt op 7 juli, door de burgemeester. Dan hebben we alles in 2,5 week rond gekregen! Trots – Stolt 🙂

Vanavond ook weer aan de wandel geweest. We zijn al vaker naar Apalviksetra gelopen, maar het is zo’n leuk plekje dat het geen straf is om er weer naar toe te lopen. Avondeten mee in de rugzak en lopen maar.

Het is een populaire wandeling want er stonden veel auto’s op de parkeerplaats. En zowel heen als terug kwamen we mensen tegemoet.

Bij het eindpunt staan nog steeds de drie postbussen tegen de boom 🙂

En er staan een paar leuke hutjes aan een relatief groot vennetje.

     

Aan de tafel maakte Gert de borjes met eten op: pastasalade met ruccola uit eigen tuin, komkommer, ui en schimmelkaas.

Helaas waren er veel knotjes die het plezier een beetje bedierven, maar het kaartje wat van Mary, die die dag aangekomen was (de kaart; niet Mary 🙂 ), maakte veel goed. Gert heeft die voorgelezen.

Hierna zijn we weer terug gelopen naar de parkeerplaats. Na al dat gestress van de afgelopen dagen rond het VVV kantoor was het fijn om er even tussenuit te zijn geweest.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *