8-14/5: Bezoek Nederland

2018

Klik op de foto’s om te vergroten

We hadden een informatiedag in Nederland gepland en dan is het handig als ik al een paar dagen bij aanplak. Dan kan ik een paar dagen bij mijn ouders zijn en helpen met wat klussen in huis en wat dies meer zij.

De reis verliep goed; dit keer zonder problemen. Ik reisde met de trein van Schiphol naar Hardenberg. Is altijd een fijne manier van reizen. Bij Zwolle zag het er zonnig uit over de IJssel. Prachtig mooi weer.

Bij het station in Hardenberg stond mam al op me te wachten. Pap bleef in de auto zitten: hij heeft erg last van zijn knie en lopen wordt moeilijker. Thuis stond er als vanouds een kommetje groentesoep klaar 😊

Mijn moeder had al een aantal klusjes voor me opgeschreven. Het eerst hebben mam en ik bloemen gekocht voor een aantal potten die achter het huis staan en bij de voordeur.

     

Twee potten die op het grint achter het huis staan waren helemaal geel uitgeslagen vanwege mos. Deze zijn geschrobt en nu is weer te zien dat het terracotta-potten zijn.

Rechts is gewassen 🙂

Tegels onder de ramen boven zijn eens flink gewassen. Ook daar zat mos op. Eén van de dubbele ramen ziet er ook niet meer goed uit: er zit vocht tussen. Dat raam boven moet vervangen. De buurman is er achteraan geweest, daar komt nu iemand voor kijken.

Het dakterras is ontdaan van spinnewebben. Die hadden daar gedurende de herfst en de winter een goed plekje gevonden, maar nu is het goede leven afgelopen. Nu nemen pap en mam het terras weer in en kunnen er allebei weer fijn zitten. Al dan niet met een tom-poes 😉

Bij de achterdeur lag een mat die een doorn in mijn oog was: een echte „waar-oude-mensen-over-kunnen-struikelen-en-heup-kunnen-breken“-mat. Uff, je moet er niet aan denken. In de loop der jaren was die al meerdere keren met tape vastgeplakt, maar nu moest er een ander alternatief komen. De mat er uit, sterke aceton gekocht om de taperesten mee te verwijderen en een andere mat erin.

     

Of deze op termijn voldoet valt te bezien, maar vooralsnog is deze goed.

De auto is heeft een goede wasbeurt in de autowasserij gehad.

Het struikje in de perk voor het huis is geknipt en weer mooi in vorm.

De riggels tussen tegels voor het huis zijn ook weer van onkruid ontdaan. Pap hielp een beetje mee maar de rest heb ik onderhanden genomen.

Ook hebben we oom Henk bezocht. Hij is 102 jaar oud en was een tijdje geleden ziek geweest. Mijn ouders wilen er graag weer even naar toe. En dat wilde ik ook wel. Een afspraak gemaakt. Maria, zijn hulp, was er ook en zij zorgde voor koffie en cake.

     

Helaas is oom erg doof, ondanks gehoorapparaat, en moet er duidelijk en dichtbij gesproken worden. Maar het was een heel fijn bezoek. Hij genoot er zichtbaar van. De volgende dag belde Maria. Zij moest even vertellen dat oom Henk het een geweldig bezoek had gevonden en had hem zichtbaar goed gedaan!

     

Zaterdag kwamen Alita en Rudi en Jennie en Dick even op bezoek. Jennie en Dick kwamen terug van een vakantie in het binnenland en Alita en Rudi gaan op vakantie volgende week. In de tuin achter maakten we een foto, met de molen op de achtergrond, want het is „Open Molendag“.

Jennie, Alita, mam, pap en ik

Gert heeft thuis ook niet stilgezeten. Hij heeft horren gemaakt voor de slaapkamerramen.

     

Ook heeft hij de betonnen palen bij de ingang naar de tuin wit geverfd, dus het hek en de ingang zien er mooi als eenheid uit.

Zaterdagmiddag hebben mam en pap me naar Ommen gebracht. Gert zou daar in de avond aankomen want zondag hadden we een informatiedag in Heino. Ik heb me ingechecked en omgekleedt voor een stukje hardlopen in het park in de buurt. Daarna een hapje eten in de stad en heb ik op Gert gewacht.

Zondag hadden we een zeer geslaagde informatiedag, in een erg leuke locatie. Klein clubje mensen maar daardoor heel intiem en gezellig. Tevreden mensen ons bedankten voor de goed verzorgde dag.

Maandag reisden we samen weer naar Noorwegen.

Janet