14/5: Bezoek Rotary aan waterwerk

2018

Klik op de foto’s om te vergroten

Met zes leden van Rotary hebben we de gemeentelijke watervoorziening. De gemeente heeft de verantwoordleijkheid dat er schoon en veilig water in alle huizen komt. Het water komt van een meer met water van regenwater en gesmolten sneeuw, hogerop in de bergen en wordt via leidingen eerst, via het „watergebouw“, naar het dorp in het dal geleidt.

    

Jan Ove Longvastøl en Be Klein Hulse ontvingen ons in het „watergebouw“. Daar is de laatste tijd heel veel werk verricht, met onder aandere aanpassingen van de leidingen, verven van vloer en wanden, routines maken en meer. Dat heeft er toe geleidt dat er door de overheid geen enkele aanmerkingen zijn op de waterinstallatie en de kwaliteit van het water.

Het was een heel interessant bezoek! Als dank kregen de heren een zak snoep aangeboden.

Janet