2-7/5: Tuin en toerist

2018

Beetje kale blogg: geen foto’s erbij deze keer. Maar de week verliep met van alles en nog wat. Woensdag 2 mei werkte ik in het ziekenhuis en had ik  ‘s avonds een vergadering van „Reiseliv i Ørskog“ (Toerisme in Ørskog): een groep bedrijven komt sinds een aantal weken bij elkaar met het doel om het toerisme in Ørskog te verbeteren. Dat zijn bedrijven op gebied van overnachting, aanbieden van allerlei activiteiten, transport, restaurants, winkels. Stolt Mat is er ook bij. We zijn er eigenlijk een beetje te laat begonnen maar ok, de start is er. Het heeft er toe geleidt dat ik een plan, wat ik al heel lang heb (eigenlijk al sinds dat de winkel open is), tot uitvoer ga brengen: het starten van een plaatselijke toeristenkantoor (VVV). Maar er zullen de nodige aanpassingen moeten komen in de winkel. En daar kan ik subsidie voor aanvragen. Om daarvoor in aanmerking te komen moet er eerst een gesprek met de gemeente plaatsvinden wleke ik op 4 mei had. Die is positief. De komende tijd richt ik me op de aanvraag van de subsidie die in de gemeenteraad behandeld moet worden. Ik zal er zeker meer over schrijven de komende tijd.

Zondag 6 mei hebben we uitgeslapen. De dag ben ik begonnen met „plogging“ (hardlopen en vuilnis oprapen): 1,5 zak vuilnis en zes bierblikjes met statiegeld was de buit deze keer.

Na ontbijt zijn we naar een tuincentrum gereden. Nieuwe bloemen en planten gekocht. De bloemen gingen in potten. Het is al heel erg lang mooi weer en de grond is goed warm, dus ook een aantal groentes gezaaid in de groentetuin.

Dinsdag 8 mei ben ik naar de kapper geweest en reed ik daarna door naar het vleigveld want de komende week ben ik in Nederland: ik bezoek mijn ouders en we hebben sinds lang weer eens een informatiedag in Nederland gepland.

Janet