30/4+1/5: Stikk UT! en sculptuur

2018

Klik op de foto’s om te vergroten

Het Stikk UT!-seizoen begint weer.

Vanaf 1 mei t/m 31 oktober kunnen er weer diverse bergtopjes bewandeld worden. In elke gemeente zijn er volop mogelijkheden. Heb je het doel bereikt vindt je een postbus met een boek en een kode. De kode kun je registreren via internet. Deze tochten zijn erg populair. En het is nu gebleken dat deze tochten bevorderlijk zijn voor de gezondheid.

Ik had mijn zinnen gezet om de eerste te zijn die de eerste tocht zou registreren. Op 30 april bezocht ik de internetsite, maar daar waren problemen. Ik kwam er niet meer op. Scheen dat ze een nieuwe site hadde gemaakt. Ook na nieuwe inlogging ging er wat fout. Later bleek dat er een fout in hun systeem zat. Erg ergerlijk. Meerderen hadden er problemen mee. Daardoor kon ik niet de eerste zijn die zich registreerde. Maar we waren vast en zeker wel de eersten die een Stikk Ut! gedaan want 30 april tegen 23.00 uur zijn we naar Hestvika gelopen. Daar hebben we op een bankje aan de waterkant gezeten. En genoten rond middernacht van het buiten zijn en het uitzichtt op „verlicht“ Sjøholt.

    

De 1e mei is ook een feestdag in Noorwegen en dan is alles dicht. Daarom een extra vrije dag. Toen we daar zaten kwam er een boot aanvaren met (aangeschoten) jongeren erop. Zij zagen dat wij er zaten (Gert had een hoofdlampje op) maar konden niet zien wie we waren. Ze vroegen dan ook: „Wie zijn jullie?“. „Dat verklappen we niet“, zei ik 😊

Na er enige tijd gezeten te hebben liepen we weer naar huis. We kwamen langs de verlichtte kerk.

De ochtend hebben we eerst heerlijk uitgeslapen en lekker ontbeten. Toen de tuin in. Gert heeft onder andere een sokkel gemaakt van stukken hout die van andere timmerprojecten over waren.

De sokkel maakte hij voor een kunstwerk wat we altijd binnen in de kamer hadden staan, maar we wilden iets van kunst in de tuin hebben. Nu staat hij in de tuin te pronken maar of het de permanente plek is…? We zullen zien.

Ook heeft hij grote potten geverfd die we voor de winkel willen gaan gebruiken.

De kleur is geinspireerd door een kleur in het logo van Stolt Mat.

Ik heb kalk en mest in de tuin gestrooid, een groot deel van de tuin omgespit, de aardappels gepoot (nog nooit zo vroeg gepoot als dit jaar en dat ondanks de strenge lange winter) en planten in potten gedaan.

En als we zo in de tuin werken dan kan het er zo uitzien:

Maar is het werk gedaan dan wordt het weer netjes opgeruimd 🙂

’s Avonds had ik nog een vergadering van de politieke partij.

Janet