11/2: Poetsen en bioscoop

2018

Klik op de foto’s om te vergroten

„Wat zullen we morgen/vandaag gaan doen?“, is vaak de vraag die we ons stellen op een zaterdagavond of zondagmorgen. Ik denk vaak aan een ski-, sneeuw- of wandeltocht. Maar dit keer kwam Gert met een heel ander voorstel: schoonmaken. Moeten we een zondag daar aan wijden? Tja, wanneer moeten we het anders doen: we werken vrijwel altijd zes dagen in de week. Dus na enig heen en weer steunde ik zijn voorstel.

     

We hebben de serre, woonkamers, badkamer, keuken en gang grondig en systematisch onderhanden genomen.

     

Van top tot teen werd alles gepoetst, gewassen, geboend, ge-olied: plafond, ramen, wanden en vloeren en de stoelen en tafels in de was of olie. We zijn van 12.00 tot 18.00 uur bezig geweest, met een paar koffiepauzes tussendoor. Hierna douchen en ging Gert eten koken. Ik had het gevoel alsof ik een halve dag gesport had.

Na het eten zijn we naar de film „All the money in the world“ geweest.

De film is gebaseerd en gedramatiseerd op een waargebeurd verhaal en op het boek van John Pearsons uit 1995. De familie Getty staat in de focus. Jean Paul Getty (geboren 1892) was één van de eerste millardairs in de wereld nadat hij een olie-imperium van zijn vader overnam. In 1973 wordt zijn oudste kleinkind John Paul Getty door de mafia in Italië gekidnapt. Dit is de basis van de film en laat zien waarom Getty senior weigert het gevraagde losgeld van 17 miljoen dollar te betalen. Pas nadat er een oor en haarlok van John Paul Getty wordt toegezonden vindt er na vier maanden een uitwisseling van hem en het losgeld plaats (een veel lager bedrag).

Het drama heeft destijds veel mediabelangstelling gehad. Kan de lezer zich het drama uit 1973 herinneren?

De rol van Getty senior was eerst toebedeeld aan Kevin Spacey, maar werd later, als gevolg van de Metoo-campagne, vervangen door Christopher Plummer.

Het was een geweldig onderhoudende en spannende (thriller)film, die twee uur en 10 minuten duurde.

Bij thuiskomst stond de auto van de buurjongen dwars op de oprit, net zoals mij dat een paar weken geleden gebeurd is. De oprit is nog steeds spiegelglad van het ijs, en hij hield er geen controle over: hij gleed langzaam weg en wilde al uit de auto springen toen die de sloot in dreigde te glijden. Gelukkig stopte de auto op tijd! We hebben geholpen, want hij hielp ons destijds ook.

Er wordt morgen weer nieuwe sneeuw verwacht. Dus voorlopig is het uitkijken geblazen. Maar ik ben weer bij met alle weblogs 🙂

Janet