8/12: Vergadering Fellesnemda

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

Dit was de laatste vergadering van de Fellesnemda in dit jaar. De vergadering wird gehouden in Haram.

Ziet u me zitten?

Op de agenda stonden verschillende zaken waaronder ook een zaak voor het maken van een nieuw design van het nieuwe gemeentewapen en burgemeestersketen. Want als de gemeenten zoals ze nu zijn ophouden te bestaan, dan verdwijnt ook het gemeentewapen. Daarom moet er een nieuw wapen komen.

Vanuit elke gemeente moesten er twee leden gekozen worden (een vast lid en een plaatsvervangend lid) die zich met dit thema gaan bezig houden. Ik ben als vast lid gekozen in deze groep en tevens wird ik voorgedragen als vice-voorzitter gekozen. Er zijn in elk geval al veel discussies in de media geweest over hoe het wapen eruit zou moeten zien. Het wordt in elk geval moeilijk om een mengvorm van alle huidige gemeentewapensschilden te maken, als we maar twee kleuren kunnen gebruiken…

De huidige wapens

Sommigen menen dan ook dat het wapenschild van de huidige gemeente Ålesund gebruikt zou kunnen worden. Die heeft twee kleuren (of beter gezegd drie als je de lijnen meerekend). Daarnaast is hetz o dat het kroontje verdwijnt als er een nieuw wapen ontworpen wordt. We zullen zien wat we er van maken.

Ik vraag me tegelijkertijd af hoeveel waarde we aan een wapen moeten hechten. Hoe belangrijk is een gemeentelijk wapen? Want weet de lezer bijvoorbeeld, zonder het gelijk op te zoeken, hoe het wapen eruit ziet van de gemeente waar u in woont??

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *