3/12: Advent Ørskogpris Bios

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

De eerste zondag in advent wordt jaarlijks gemarkeerd. Het is de inluiding van de kerstperiode. In het dorpshuis zijn er optredens van zang en muziek.

Ook wordt op deze middag de cultuurprijs uitgedeeld (Ørskogprisen). Dit jaar ging die naar Bjørn die meer dan 20 jaar diverse korpsgroepen heeft geleidt. Zelf speelt hij ook tuba in de plaatselijke brassband. Dit allemaal op vrijwillige basis dus de prijs was meer dan verdiend!

Na afloop rond 16.45 uur) begaven we ons naar buiten waar de kerstboom aangestoken zou worden. De kerstboom in ons dorp is de grootste kerstboom die nog met wortel in de grond staat.

Hierna naar huis waar we gingen eten en ‘s avonds gingen we naar de bioscoop waar de film „God‘s own country“ werd vertoond. Toen we daar aankwamen stonden er drie jonge mannen te wachten (vrijwilligers die de bioscoop bedienen). Het scheen dat wij de enige bezoekers waren! Wat nu? Wel of niet laten vertonen? Voor de film was al betaald en alle inkomsten waren welkom. En we wilden de film wel graag zien. En daar hebben we geen spijt van gehad. Wij zaten helemaal alleen naar deze schitterende film te kijken, welke gaat over een homofiele vriendschap tussen twee jonge mannen in een dorp in Ierland. Prachtige film!

Janet