6/10: Voorstelling Riksteatret

2017

Vanavond zijn we naar het theater in Ålesund geweest. Vooraf zijn we een hapje gaan eten in een restaurant. We hebben het stuk „Gjengangere“ (Spoken) van Henrik Ibsen gezien, waarschijnlijk zijn meest scherpe en indrukwekkende stuk. Het gaat over dat we allemaal zo graag dingen anders hadden willen doen. En kans die we niet namen. En keus die we niet durfden te maken. We weten het en proberen het te vergeten. Maar was het serieus genoeg, dan zal die ons vroeg of laat inhalen. Op dezelfde manier is het met familie. Die bepaald hoe wie en hoe we worden. Ongeacht hoeveel we ons ook willen bevrijden van wat de generaties voor ons hebben gedaan.

Het was een aangrijpende voorstelling, maar heel bijzonder om te zien. Ook in Nederland is het stuk diverse keren opgevoerd.

Janet