1-3/9: Stolt Mat op Dyregod-dagene

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

Stolt Mat heeft vaak vragen gekregen of we op een beurs wilden staan. Daar hebben we steeds “nee” tegen gezegd: ik kan slecht de winkel leeghalen, de spullen meenemen naar de beurs en vervolgens een lege winkel hebben. Maar dit keer was het anders. HANEN in M&R, een organisatie waar we bij aangesloten zijn, zou deelnemen aan een beurs in Batnfjordsøra, in het noorden van de provincie.

De beurs wordt elk jaar georganiseerd en heet „Dyregod-dagene“. Drie dagen lang zijn er allerlei activiteiten en ook stands van bedrijven die hun waren verkopen. Een stand huren kost veel geld maar omdat HANEN de stand huurde konden leden er gratis in. Dit was voor ons een uitgelezen kans om te kunnen verkopen zonder al te veel kosten te hebben.


     

Samen met vier andere bedrijven stonden we drie dagen op de beurs. Het waren intensieve dagen. Ik had een beperkt aantal waren meegenomen, want niet alles kon ik meenemen. Met sommige produsenten had ik afgesproken dat ik waren kon afnemen en alleen dat betalen wat ik verkocht. Dat was erg prettig.

Vrijdag en zaterdag was Gert ook mee en hadden we Aud-Solfrid in de winkel als hulp. Zondag was ik alleen. We moesten er al vroeg zijn vrijdag om op te bouwen en we moesten ook lang reizen dus vroeg opstaan en ook laat weer thuis.

Er werd ook een quiz van HANEN uitgeschreven en ik had ook een premie gemaakt. Die werd gewonnen door een jonge vrouw die als vrijwilligster meehielp op de Dyregod-dagene.

Evaluatie:

  • Het waren leuke dagen en onderling in de stand hadden we het erg naar de zin.
  • Over het geheel genomen was de verkoop „mager“, ondanks dat men vele duizenden bezoekers meer hadden verwacht.
  • We hebben wel winst gemaakt, maar niet zoveel als gedacht. Dit was over het algemeen de feedback van andere standhouders ook.

Doen we volgend jaar weer mee? Nee. Al met al was het teveel werk voor de lage winst die het opleverde, als we ook de tijd, de reistijd, de benzine, de ferrykosten en de ingehuurde hulp meerekenen. Maar… het was een goede ervaring en misschien moeten we meer inzetten op kleinere markten in de buurt.

Janet