28-31/8: Diverse aktiviteiten

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

De zomervakantie houdt nog even aan (klinkt wat raar maar ik lig achter met mijn blogg-schrijven) en deze week heb ik de winkel nog open, zo ook maandag 28/8. Er komen altijd nog wel touristen binnen. Gert moest na zijn werk direct naar de winkel komen want ik moest om 16.00 uur naar Ålesund ivm een bestuursvergadering van het Sunnmøre Friluftsrådet.

Hier kon ik maar een uurtje zijn want om 18.00 uur had ik een vergadering van „røystestyret“. Dat is het bestuur die tijdens de verkiezingen (11 september) van de noorse Tweede Kamer de verantwoordelijkheid heeft dat alles goed verloopt in het stemlokaal. Ik was voor de vakantie gevraagd of ik voorzitter van dit bestuur wilde zijn. Ach ja, waarom niet. Dit was de 2e vergadering van dit bestuur. We kregen veel informatie van de gemeentelijke medewerkers Åse Karin en Bente. Die hebben bij de gemeente de verantwoordelijkheid hebben om alles in orde te hebben met stembiljetten, etc. We kregen „opleiding“ in hoe we de stemgrechtigden moesten registreren (via internet), hoe we moesten handelen bij bepaalde calamiteiten, hoe we de kiezer moesten ontvangen en begeleiden in het stemlokaal, en veel meer. Deze vergadering duurde ong. 1,5 uur. Hierna snel naar huis om te eten en vervolgens door naar de 3 vergadering. Groepsvergadering van de partij omdat morgen 29/8 er gemeenteraadsvergadering zou zijn.

Na al deze vergadering, moet ik zeggen, was ik wel op, dus op tijd naar bed.

Dinsdag 29/9 begon de dag met een bezoek aan de pedicure. Heerlijk om de voeten te laten behandelen zeker na die tocht naar Grytavasstinden.

‘s Avonds had ik mijn eerste gemeenteraadsvergadering nadat ik er weer ingekozen ben, nadat Gert zich terug getrokken heeft. Toch leuk om weer een deel van het politieke milieu in de gemeente te zijn.

Woensdag 30/8 organiseerde de plaatselijke bank voor de 3e een themaavond. En voor de derde keer vroeg de bankchef of wij voor tapas uit de winkel zou willen zorgen en wilde serveren in de pauze. Het is echt heel leuk dat we hier elk jaar voor gevraagd worden. De krant zorgde voor een advertentie in de krant.

Ik kreeg de gelegeneheid om over Stolt Mat te vertellen en deelde ook flyers uit voor het bestellen van kerstgeschenken.

We hadden verschillende gerechten op het menu zoals warmgerookte zalm, gekookt kwarteleitje met zout, flatbrød (soort dunne krekker), kaas, worteljam en een puntje walnotentaart. Het viel allemaal heel erg in de smaak. Het was zo’n succes dat de bankchef ons ook weer voor volgend jaar heeft ingehuurd.

De locale krant was ook aanwezig en publiceerde een paar dagen later deze foto in de krant. De lezer krijgt een opdracht. Wat valt op aan deze foto?

Janet