17/8: Stikk UT! over ski parcours

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

Vandaag heb ik twee tochtjes uitgezocht waar ik een thema aan heb gekoppeld: „lysløype“ (ski parcours) in Skodje (een buurgemeente). Het eerste tochtje was naar Stigen, een klein heuveltje van 160 mtr hoog. Maar de wandeling ging deels over een ski parcours. Het was wel deels een moerassig gebied maar dat had ook zijn charme.

Her en der waren er gelukkig planken neergelegd.

Op de „top“ hebben we onze avondmaaltijd genuttigd.

Niet echt veel uitzicht erbij maar lekker was het wel: mexicaans gerecht met bonen, diverse paprika, bleekselderij, ui, knoflook, kaas en tacochips.

Dezelfde route namen we terug naar de auto en reden door naar het centrum van Skodje. Bij het voetbalveld begon de wandeling en het verbaasde ons dat we daar vrijwel al in een bos kwamen. We hadden absoluut niet het gevoel dat we ons in het centrum van het dorp begaven.

Koffie met eigengemaakte kruidenkoek met veel gedroogde vruchten nuttigden we „onderdak“ aan een tafel vlak naast het kinderdagverblijf.

We vinden zelf dat we een heel leuk „concept“ hebben voor deze Stikk UT!-tochtjes, samen met avondeten. Eten moeten we sowieso en als we dat buiten kunnen doen omdat het weer goed is dan kunnen we dat net zo goed combineren. Het houdt ons ook in beweging en we zijn in de natuur, waar we graag zijn. En een warme maaltijd na een inspanning is een prettige bonus.

Tijdens deze wandelingen nemen we ook graag onze afzonderlijke dag even door. Maar ook nieuwe ideeën komen aan de oppervlakte. Vandaag hadden we het erover dat we de logeerkamer eens onder handen zouden moeten nemen. De donkerblauwe vloer daar ben ik op uitgekeken en die bladdert her en der ook af. Dus we spraken af: bij thuiskomst gaat alles eruit en gaan we met die kamer aan de gang! We zijn geen types die er gras over laten groeien dus zo gezegd, zo gedaan.

    

Matras van het bed, bed verplaatst, matjes opgerold, nachtkastjes eruit, gordijnen weg (daar moeten nieuwe komen) en zomeer.

    

In de kast, die we afgelopen zondag opgeruimd hebben, heeft Gert nieuwe planken ingelegd. Die we daar hadden waren niet sterk genoeg en bogen door.

Dus het begin is er 😊

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *