21/5: Tuin en parkeerplaats

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

Nadat we in Sjøholt aankwamen gingen we eerst langs Stolt ;Mat om het meel af te leveren. Ook om nog een paar plantjes op te halen die ik gekocht had van de tuinman voor wie ik plantjes verkoop. Die had ik laten staan maar ik will ze in hangbakken aan het hekwerk van het terras hangen. Ook heb ik kalk gestrooid op het gazon, want we merken dat er toename is van mos (verzuring van de grond). Terwijl ik daarmee bezig was heeft Gert binnen het huis enigszins schoongemaakt.

We kregen eigenlijk zin om meer in de tuin te werken. Het was zulk mooi weer! Dus we reden naar het dichtsbijzijnde tuincentrum (wat open was) waar we groenteplantjes hebben gekocht (bloemkool, boerenkool en palmkool). Deze heb ik moeten verspenen in kleine potjes dus die staan nog niet in de volle grond. Ook een roos gekocht (Sneeuwwitje). Daarnaast ook nog kalk, boomschors, potgrond en stokken voor de klimbonen gekocht. Die laatste heb ik gelijk in de grond gezet.

Gert is bezig gegaan met de parkeerplaats. Hij heeft ongeveer een halve meter grond verwijderd waardoor de parkeerplaats groter is geworden. We zijn soms „in de clinch“ met de buren. De parkeerplaats heeft voldoende ruimte voor drie auto’s maar op de één of andere manier kunnen ze gewoonweg niet goed parkeren en zetten ze hem raar neer zodat hun auto in de weg staat als wij weg moeten of omgekeerd.

Gert heeft ook een mooie muur gemaakt van stenen die we nog hadden liggen. Als de buren nu niet meer kunnen parkeren ligt het in elk geval niet aan ons!

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *