1+2/4: Weekend thuis

2017

Dit weekend bleven we thuis. Zaterdag zaten we weer samen in de winkel. ‘s Avonds werd er door een plaatselijke vereniging een revy op-gevoerd. Het is uiteraard een optreden van amateuren, maar ach, dat mocht de pret niet drukken. En het dorpshuis zat bijna tot de nok toe vol!

‘s Avonds had dezelfde vereniging een dansavond georganiseerd. Samen met Stephanie gingen we daar naar toe. Het was een gezellige avond waar we veel hebben kunnen dansen. En waar we tot bijna het eind bleven 01.30.

Zondagochtend hebben we lang uitgeslapen. ‘s Middags hebben we de zolder eens opgeruimd. Dat was nodig. Veel dingen hebben we weg kunnen doen.

Maar we vonden ergens in een uithoek van de zolder ook een oud tijdschrift wat “URD” heette. Via via kreeg ik te horen dat het  vroeger een tijdschrift was voor vrouwen, wat gericht was op cultuur en enigszins politiek getint was. Grappig om te vernemen. Het was ook aan een vrouw gericht: Fru Hildur Gjørtz.

Wederom via via vernam ik dat Fru Hildur Marie Giørtz geb. Sæverud de oudste zus was van de bekende componist Harald Sæverud uit Bergen. Zij was ook de moeder van de oorlogsvlieger en latere chefvlieger bij de SAS, Fridtjov Sæverud Giørtz.

In een oude doos vond ik nog heel veel lapjes stof en stukjes zeehondenvel. Ik heb ze al zo lang op zolder liggen dat ik er toch niets meer mee doe. Ik heb op Facebook aangeboden dat dit gratis opgehaald kan wordne als iemand er belangstelling voor heeft. Binnen twee uur was het vergeven 🙂

Dit soort acties geeft een grote genoegdoening 🙂

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *