5/4: Drop, sneeuw en school

2017

Klik op de foto’s om te vergroten

De winkel Stolt Mat loopt eigenlijk goed. We zijn steeds bezig nieuwe dingen te verzinnen. Nu gaat het allemaal om streekproducten maar er is één product wat absoluut niet uit de streek komt, maar wel met ons verbonden is: Nederlandse drop. Gert heeft een tijd geleden een grote doos met Venco-drop besteld via internet. Dit had hij gedaan zonder met me te overleggen want hij weet dat ik nogal streng ben als het om streekproducten gaat. Maar toen het via de post aankwam heb ik toch maar geprobeerd. En het verkoopt echt goed! Er was zelfs een vrouw die een foto van haar arm op haar Facebook had geplaatst. De arm toonde kippenvel. Dat kreeg ze spontaan toen zij het eerste dropje in de mond stopte 😊

Voor de verandering is er ook weer eens verse sneeuw gevallen. Ja, ja, ook hier doet april wat hij wil.

    

In het dorp krijgt de nieuwe school ook steeds meer vorm. Er is, door met name de oude generatie, weerstand geweest tegen het afbreken van de oude school en het bouwen van een nieuwe. Maar ik denk dat als hij eenmaal klaar en in gebruik is dan is «oude zeer» wel weer geweken.

De straat richting de school is ook aangepast. Het was een nogal kronkelige «inrit» wat voor het verkeer onveilig was.

Nu ziet dat er al beter uit.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *