15/5: Lesegruppe

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

2014

Het werd een speciale leesgroep, want het boek „De svarte skiltene“ van Lars Mørch Finborud  zorgde voor de nodige emoties bij de dames. En we waren het allemaal eens met elkaar: wat een apart boek! We waren het ook helemaal niet eens met de goede kritieken die het boek van anderen heeft gekregen. Opmerkingen als: Niet lezenswaardig – Ik word er gedeprimeert van – Houden ze ons voor nar? – Het spijt me dat ik er 149 kr. voor heb betaald – Het boek heeft de pijngrens bij me bereikt.

Kortom: niet aan te raden. Ik doe dan ook geen moeite om te schrijven waar het over gaat.

Åse Pernille had een uittreksel van het boek gemaakt

Åse Pernille had een uittreksel van het boek gemaakt

Maar er ontstonden wel leuke discussies. Onder andere wat nu eigenlijk kunst is en wie bepaald wanneer kunst kunst is. Gunnhild kwam met de conclusie: Kunst is een uitdrukking wat indruk maakt. Zelf heb ik geleerd dat je iets kunst vind als je het zelf mooi vindt. Ik maak me niet druk om wat anderen vinden; het gaat erom wat ik er zelf van vind en wat een kunstwerk met mij doet.

03

Voor de volgende keer (12 juni) heeft Elisabeth bepaald dat we „En blå kjole fra herr Hitler“ (Een blauwe jurk van meneer Hitler) van Toril Brekke gaan lezen, een boek uit 2012. Ik zal informatie over de schrijfster vinden. We gaan deze laatste leesgroep voor de zomer in de buurt van Elisabeth doorbrengen.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *