12/12: Uitreiking PHF Rotary

2016

Vanavond was het een speciale Rotary-avond. Voor zo’n speciale avond draga ik graag de presidentketen 🙂 Ten eerste hielden twee leden een voordracht over zichzelf, wat een „ego-voordracht“ wordt genoemd. Een ego-voordracht wordt altijd gegeven door de nieuwe leden zodat de rest van de clubleden het nieuwe lid beter leren kennen. Aan de orde kunnen komen zoals waar iemand geboren is, familiesamenstelling, opleiding, beroep, hobby’s, etc. Maar de nieuwe leden daarentegen weten vaak niet veel van de leden die al jarenlang lid zijn. Daarom zijn wij begonnen met zgn. mini-ego-voordrachten. Twee leden kregen vanavond die mogelijkheid: Rolv, die binnenkort 95 jaar wordt en Johan. Beiden hebben een grote rol gespeeld bij het oprichten van de Rotaryclub in Ørskog in 1980). De vrouw van Rolv was er ook. Ze zijn binnenkort 65 jaar getrouwd.

    

Daarnaast was het om een andere reden een speciale avond. Twee leden zouden een PHF uitgereikt krijgen. PHF staat voor Paul Harris Fellow. Deze erkenning werd in 1957 gelanseerd en is een erkenning of eerbewijs door Rotary Interntional opgericht. Hij kan uitgereikt worden aan zowel Rotaryleden maar ook personen die geen lid zijn van Rotary, voor het (vaak) jarenlange werk wat ze doen of gedaan hebben voor Rotary of andere delen in de samenleving. PHF kan alleen aan inviduele personen worden uitgereikt; niet aan organisaties of bedrijven. De plaatselijke Rotaryclub vraagt de PHF aan, die bestaat uit een certifikaat, medaille en een jas-pin. Een persoon kan vaker dan één keer een PHF krijgen.

Voor deze avond hadden we ook diegenen uitgenodigd die reeds eerder een PHF van onze club gekregen hebben, waaronder de redacteur van de plaatselijke krant. Hij kon gelijktijdig mooi een stukje voor de krant schrijven.

De president vraagt de aanwezigen te gaan staan en deelt mee wie de PHF uitgereikt krijgt.

    

De twee personen die de PHF kregen uitgereikt waren Åse Kristine en Johan. De laatste kreeg deze zelfs voor de vijfde keer! Ivar, de vorige president reikte de PHF uit aan Johan en ik als huidige president aan Åse Kristine.

    

    

Beiden waren zeer verrast, maar aan deze geëngageerde mensen was de prijsuitreiking zeer op zijn plek.

Beiden kregen een bos bloemen en ook het bruidspaar krreg een bos mee naar huis.

Tot slot werd er door en voor de plaatselijke krant nog een foto gemaakt.

Voor mij was het een hele eer om de PHF uit te reiken. We hebben inmiddles een andere persoon voorgedragen welke we uit gaan reiken op de allerlaatste avond dat ik president zal zijn, 19 juni.

Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *