10-12/12: Jønsbu

2016

Een weekend met twee nachten naar Jønsbu van zaterdag tot maandag, omdat ik maandag geen dienst in het ziekenhuis had. Het werd een fijn weekend waarin er niet veel op het programma stond. Er lag wel sneeuw maar niet extreem veel. Dus lekker lezen en schrijven en een klein tochtje.

Het hertengewei hebben we versierd met kerstlichtjes. Zo komen we een beetje in kerststemming. Over geweien gesproken: daar hebben mijn vriendin Mary en ik een speciale verhouding mee. Tijdens een bezoek van haar aan mij in Noorwegen een aantal jaren geleden zijn we eens een paar dagen op pad geweest. Tijdens een bezoek aan een hotel/restaurant kwamen we onder een hertengewei te zitten; iets wat we eerst niet in de gaten hadden. Maar één van ons maakte de ander erop attent en toen het gewei in beeld kwam schrok de ander enorm (corrigeer me als ik het niet goed vertel Mary, maar zo zit het in mijn herinnering), tot grote hilariteit van de ander. Daar hebben we achteraf altijd hartelijk om moeten lachen 🙂 Sinds die tijd moet ik altijd aan Mary denken als ik een hertengewei aan een muur zie hangen.

De foto van het verlichte gewei heb ik natuurlijk naar Mary gezonden. En hoe toevallig: in het boek wat ik las van de leesgroep las ik dat de hoofdpersoon ook een maaltijd nuttigde onder het hertenhoofd (hjortehodet): “Etter å ha sittet i lokalet en liten stund, like under hjortehodet…” (Nadat ik een tijdje in het restaurant zit, direct onder het hertenhoofd,…).

Leuk 🙂

Janet

2 gedachten over “10-12/12: Jønsbu

  1. mary

    Zo was het inderdaad. Jij keek omhoog met een blik…. en ik dacht gelijk aan een grote spin. Vandaar de schrikreactie. Vreselijke tent was het maar veel lol gehad.

    Reageren
  2. Janet

    Ja, zo was het met die spin! Maar wat ene lol hadden we erom. En nog steeds als ik een gewei zie (niet als ik een spin zie 🙂 )

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *